Cum să transformi o ceaşcă de ceai într-un cadou inedit

Se apropie perioada sărbătorilor, aşa că ne-am gândit să-ţi prezentăm o idee de transformare a unei ceşti de ceai într-un cadou creativ şi elegant, numai bun de oferit cuiva drag: o lumânare parfumată!

Ai nevoie doar de câteva materiale pe care le găseşti cu uşurinţă, plus o picătură de răbdare, iar rezultatul va fi unul de efect. Să-ncepem!

Foto: applebrides.com
Foto: applebrides.com

Materiale necesare

  • ceaşcă de ceai
  • ceară (poţi folosi ceară clasică sau de soia, o variantă mai naturală şi mai prietenoasă cu mediul)
  • fitil pentru lumânări
  • ulei esenţial – aroma preferată (noi îţi recomandăm de scorţişoară, portocale sau brad, ca să fie în ton cu atmosfera Crăciunului)
  • câteva beţişoare de lemn sau chiar creioane
  • foarfecă
  • scoci
  • o cratiţă şi un recipient mai mic, pentru a topi ceara
Foto: yesmissy.com
Foto: yesmissy.com

Cum procedezi

  • Spală ceaşca, apoi şterge-o bine şi asigură-te că nu a rămas deloc apă în ea.
  • Leagă cu scoci două beţişoare astfel încât să rămână un mic spaţiu între ele. Pune fitilul în ceaşcă, aşezând discul de metal în centrul ei, apoi trece vârful firului printre cele două beţişoare unite, pentru a-l ţine drept.
  • Topeşte ceara pe baie de aburi: pune apă la fiert în cratiţa mai mare, iar deasupra ei aşază recipientul mai mic cu ceara, astfel încât să nu atingă apa.
  • După topire, adaugă uleiul esenţial pentru a parfuma lumânarea.
  • Toarnă cu grijă ceara în ceaşca de ceai, apoi las-o pentru câteva ore să se răcească şi să se întărească.
  • Curăţă eventualele pete de ceară, apoi împachetează ceaşca frumos şi cadoul este gata!

PS: Pe lângă lumânările parfumate, poţi oferi în dar şi nişte biscuiţi delicioşi în formă de plic de ceai. Găseşti reţeta aici.

Foto: mykitchenantics.blogspot.co.uk
Foto: mykitchenantics.blogspot.co.uk
Foto: crafthubs.com
Foto: crafthubs.com

Sursă

Cum să transformi o ceaşcă de ceai într-un cadou inedit 5.00/5 (100.00%) 4 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.