Fă cunoștință cu ceaiul verde Sencha!

Sencha este o varietate de ceai verde ce provine din Japonia, unde reprezintă unul dintre cele mai populare și consumate sortimente. Cu un procent impresionant de 80%, Sencha ocupă primul loc în topul ceaiurilor produse în această țară. Alte ceaiuri japoneze foarte apreciate sunt Bancha, Matcha, Gyokuro, Fukamushicha, Kukicha, Hojicha.

Ceai Sencha – Modalitate de obținere și proprietăți

Aroma ceaiului Sencha depinde de sezonul și locul în care se cultivă, însă în general ceaiul obținut din prima recoltare a frunzelor este considerat cel mai bun. În timpul iernii, planta de ceai acumulează substanțe nutritive, astfel că frunzulițele delicate care apar în primăvară conțin o concentrație ridicată de nutrienți. Sezonul Sencha debutează la începutul lui aprilie și se întinde până în luna mai, în funcție de regiunea în care se află plantația.

.

Foto: createtea com
Foto: createtea com

Procesul de prelucrare a ceaiului verde începe cu expunerea la aburi a frunzelor timp de 15-20 de secunde pentru a preveni oxidarea. Datorită acestei etape, ceaiul verde japonez păstrează un gust vegetal, ușor ierbos. Ulterior, frunzele sunt rulate și uscate, căpătând forma unor cilidri foarte subțiri. La final, frunzele se sortează și se împart în diferite categorii, în funcție de calitate.

Culoarea băuturii este verzui-aurie, iar gustul variază în funcție gradul de expunere la aburi: de la o aromă dulceagă în cazul expunerii scurte (asamushi), până la una mai puternică, astrigenta, dacă frunzele au fost supuse procesului pentru mai mult timp (fukamushi).

Foto: tumblr.com
Foto: tumblr.com

Ceai verde Sencha – Peparare

Se recomandă ca la infuzarea ceaiului Sencha să se folosească apă adusă la temperatură de fierbere, care apoi să fie răcită până la circa 72 – 82º C, înainte de a fi turnată peste frunze. Timpul general de infuzare este de aproximativ 1-2 minute.

Ceai Sencha – Beneficii

Bogat în antioxidanți, ceaiul verde Sencha reprezintă o băutură ideală pentru întărirea imunității, datorită proprietăților antivirale și antiinflamatorii. Catehina este cea mai puternică substanță de acest fel din ceaiul Sencha, distrugând radicalii liberi nocivi, responsabili de provocarea a numeroase afecțiuni în organism.

Printre beneficiile ceaiului Sencha se numără scăderea tensiunii arteriale și reducerea colesterolului, ceea ce-l face eficient în prevenirea bolilor de inimă și a accidentelor vasculare cerebrale. În plus, ceaiul verde normalizează nivelul glicemiei la persoanele cu diabet și contribuie la prevenirea acestei afecțiuni. Proprietățile anticancer ale ceaiului verde sunt deja renumite.

Ceaiul verde mai ajută la concentrare și la calmarea anxietății. Pentru relaxare, frunzele de Sencha pot fi infuzate sau utilizate într-un ritual plăcut de îmbăiere. Pune frunze de Sencha într-un săculeț, atârnă-l sub un jet de apă fierbinte, la duș sau în cadă, și vei avea parte de un răsfăț pe cinste!

Foto: tumblr.com
Foto: tumblr.com

Testează ceaiul Sencha!

Pentru un ceai verde Sencha bun, te așteptăm în magazinul nostru online!

Curios să încerci cu propriile papile această băutură extrem de sănătoasă și delicată? Ți-am pregătit câteva sortimente gustoase de Sencha – atât simple, cât și în mixuri inspirate!

  • Sencha Premium dă o infuzie cu o aromă florală fresh, revigorantă, specifică primei recolte a anului și o ușoară astringență. Acest ceai select provine de pe o plantație japoneză controlată strict biologic și nu conține arome artificiale, astfel că te poți bucura de un gust pur.
  • Sencha Satsuma este o varietate deosebită de ceai verde, obținută din frunze tinere din prima recoltă, de culoare verde intens și verde-pal. Infuzia are un gust delicat, vegetal este lipsită de astringență. Acest ceai verde provine din regiunea Kagoshima de pe insula japoneză Kyushu, o zonă renumită pentru plantațiile sale de ceai, care beneficiază de pe urma climatului umed, sub-tropical.
  • Sencha Miyazaki se remarcă prin prelucrarea uniformă a frunzelor de ceai și prin gustul bogat, floral, ușor dulce și deosebit de aromat al infuziei. Culoarea băuturii este de un galben-verzui plăcut. Acest sortiment select provine din insula Kyushu, situată în sudul Japoniei. Prefectura Miyazaki este a patra mare regiune producătoare de ceai a acestei țări.

Iubitorii de ceaiuri verzi aromatizate au la dispoziție două ceaiuri unde Sencha joacă rol principal:

  • Sencha cu ghimbir și lămâie. Revigorant și cu un gust fresh, acest ceai este antidotul ideal pentru lipsa de energie. Se poate servi cald, dar și rece, cu gheață. Nu conține arome artificiale, ghimbirul și cojile de citrice fiind responsabile de gustul iute-acrișor.
  • Ceaiul verde Viață Veșnică are la bază un mix de varietăți de ceai alb și verde (printre care și Sencha), aromatizate cu ginseng, flori și bucăți savuroase de fructe. În 2015, acest sortiment a câștigat locul 1 la North American Tea Champion, la categoria ceaiuri verzi aromate.
Fă cunoștință cu ceaiul verde Sencha! 4.13/5 (82.67%) 30 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.