Care sunt diferentele dintre rooibos, honeybush si rooibos verde?

Infuziile de rooibos si honeybush, dulci si parfumate, se pot savura atat calde, cat si reci, fiind o alternativa minunata la ceaiul clasic. Care sunt caracteristicile acestor plante si prin ce se deosebesc ele? Aflati din articolul pe care l-am pregatit azi pentru voi!

Foto: theteatalk.com
Foto: theteatalk.com

Desi este frecvent numit „ceai rosu”, rooibosul nu este un ceai propriu-zis, deoarece nu se obtine din frunze de Camellia sinensis. Acesta provine de la planta Aspalathus linearis, cultivata intr-o regiune restransa din Africa de Sud. Termenul „rooibos” inseamna „tufa rosie” in limba Afrikaans. Este o planta delicata, a carei cultivare se realizeaza inca in conditii traditionale. Are aspectul unui arbust mic, ce poate atinge o inaltime de pana la un metru, cu frunze subtiri, sub forma de ace. Acestea sunt verzi, insa in urma oxidarii capata culoarea rosie.

Rooibos - planta
Foto: wikipedia.org

Rooibosul nu contine cofeina si nici tanin, asa ca poate fi consumat in orice moment al zilei, fara efecte adverse. Mai mult, este un aliat pentru sanatate, fiind bogat in antioxidanti si minerale. Are proprietati anti-cancer, intareste inima, imbunatateste circulatia si scade tensiunea arteriala si colesterolul.

Rooibosul este delicios atat simplu, cat si in combinatie cu fructe uscate, mirodenii sau alte plante, rezultand o infuzie de o culoare calda, roscata. Daca vreti sa va delectati cu un ceai dulce de rooibos, avem cateva recomandari pentru voi:

In ceaiul „Cele 5 Condimente” am imprietenit rooibosul cu scortisoară, anason stelat, cardamom, piper negru si cuisoare, alaturi de alte ingrediente delicioase. Amatorii de arome indiene vor iubi acest ceai.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPentru cei pasionati de culoarea rosie, avem un ceai special: rooibos Farmecul Namibiei, plin de vitamine, cu o nuanta intensa si un gust de salata de fructe.

Un ceai rooibos cu cocos si migdale este perfect pentru dupa-amiezile calde de vara. Gustul sau puternic va va energiza cu siguranta si va va trimite cu gandul la urmatoarea vacanta. Merge foarte bine cu un strop de lapte.

Daca vrei sa simti mai bine gustul rooibosului, fara alte arome, incearca un ceai de rooibos natur, elegant, provenit de pe plantatile selecte ale Africii de Sud.

Rooibosul verde reprezinta varianta nefermentata a rooibosului clasic. Gustul aduce a plante si este mai putin dulce decat cel rosu, dar are un continut mai ridicat de antioxidanti. Culoarea infuziei seamana cu a ceaiului verde. Este alegerea perfecta pentru cei care vor sa se bucure de beneficiile ceaiului verde, insa vor sa evite cofeina.

Daca sunteti curiosi sa descoperiti secretele rooibosului verde, va invitam la o ceasca de ceai ”Soarele Africii” – un mix de frunze de rooibos rosu si verde, plus condimente si fructe exotice, perfect pentru a face o calatorie imaginara in lumea plina de mistere a continentului african.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Planta honeybush este inrudita cu rooibosul, fiind cultivata tot in Africa de Sud. Florile sale au o aroma de miere, iar de aici ii provine si numele. Gustul ceaiului de honeybush simplu este asemanator cu cel de rooibos, insa un pic mai dulce. Adaugand putina miere in acest ceai, dulceata sa va fi si mai bine pusa in evidenta. Infuzia de honeybush este folosita pentru a trata raceala, iar la fel ca rooibosul, aceasta nu contine cofeina.

Care sunt diferentele dintre rooibos, honeybush si rooibos verde? 4.67/5 (93.33%) 9 votes

2 răspunsuri la „Care sunt diferentele dintre rooibos, honeybush si rooibos verde?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.