3 ceaiuri dulci fără zahăr

Fie că ți-ai propus să reduci cantitatea de zahăr din alimentație sau pur și simplu îți plac ceaiurile mai dulci, articolul de astăzi este pentru tine. Îți prezentăm trei ingrediente din care poți obține infuzii dulci în mod natural, fără să fie nevoie să adaugi zahăr, miere sau îndulcitori. În plus, acestea nu conțin cofeină.

ceaiuri dulci fara zahar

Lemn dulce

Așa cum sugerează și denumirea, lemnul dulce este… dulce. Un dulce un pic diferit de cel al zahărului, însă interesant de încercat. Se folosește deseori în mixurile de ceaiuri de plante tocmai datorită gustului său și s-ar putea să-l mai găsești și sub numele de “liquorice” sau “răculeț”. Ca să prepari un ceai de lemn dulce, pune o linguriță de rădacină mărunțită în apă fierbinte și așteaptă câteva minute. Bonus: combate tusea, ajută în caz că ai gâtul iritat și diminuează inflamațiile căilor respiratorii.

lemn dulce

Scorțișoară

Nu te-ai fi așteptat la asta, așa-i? Scorțișoara nu este doar un condiment delicios de folosit la deserturi, ci și un ingredient în multe ceaiuri. Masala Chai, de exemplu, conține scorțișoară din belșug. Însă noi vrem să-ți povestim acum despre infuzia simplă de scorțișoară, din care obții o băutură dulceagă, foarte aromată. Ai nevoie de 2-3 batoane întregi de scorțișoară, pe care să le rupi bucăți și să le fierbi timp de 15-20 minute în 500 ml de apă. Va rezulta un ceai brun-roșcat, care merge de minune în zilele de toamnă. Află mai multe despre proprietățile scorțișoarei din acest articol.

scortisoara

Honeybush

Honeybush este o plantă înrudită cu rooibosul, fiind cultivată ca și aceasta în Africa de Sud. Gustul este similar cu al rooibosului, dar mai dulce, având în plus o aromă ușoară de miere (nu degeaba are în denumirea sa “honey”) și fructe. Infuzia se poate consuma atât caldă, cât și rece. Pont: adaugă puțin lapte în ceaiul de honeybush și te vei bucura de o băutură gustoasă și catifelată.

honeybush ceai

3 ceaiuri dulci fără zahăr 4.80/5 (96.00%) 5 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.