Desert japonez pentru ceai: Castella

Castella. Nu sună prea japonez, nu-i așa? Totuși, este vorba de unul dintre cele mai iubite deserturi savurate în Japonia, asemănătoare cu un pandișpan. Denumirea are legătură cu originea sa europeană: Castella sau Kasutera a fost făcută cunoscută japonezilor în secolul al XVI-lea de către comercianții portughezi și acum este o specialitate a regiunii Nagasaki. Numele provine din portughezul Pão de Castela adică “pâine de Castilia”.

castella
Foto: pinterest

Castella se remarcă printr-o crustă cafenie și un miez galben, pufos și moale. Are un gust ușor dulceag și se potrivește foarte bine cu un ceai verde alături.

Spre deosebire de Castella europeană, cea japoneză este mai delicată și are o textură mai elastică, fiind crescută doar din spuma de ou, fără unt, ulei sau praf de copt. În loc de făina obișnuită, se folosește făină pentru pâine, care are un conținut mai ridicat de gluten și contribuie de asemenea la consistența specifică. 

Deși conține doar 4 ingrediente – făină de pâine, ouă, zahăr și miere, acest desert nu e foarte ușor de pregătit. Ca să obții textura potrivită s-ar putea să fie nevoie de mai multe experimente. De asemenea, este important să respecți tipul de ingrediente sugerate și modul de preparare.


Sursa: justonecookbook.com

Desert japonez pentru ceai: Castella 5.00/5 (100.00%) 7 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.