Ceaiul de merișoare – o ceașcă de sănătate și aromă

Le-ai încercat probabil în varianta confiată, simple sau în prăjituri. Merișoarele au forma unor bobițe mici și roșii, sunt gustoase și sănătoase, iar din ele putem pregăti inclusiv un ceai aromat.

Ceaiul de merișoare este cunoscut datorită proprietăților sale anti-oxidante și a efectelor pozitive pentru sănătate, atunci când este consumat regulat. Poate fi combinat cu alte plante, fructe și condimente pentru un gust mai special, de exemplu coajă de portocală sau cardamom. Ți-am pregătit în articolul de astăzi motivele pentru care e bine să bei ceai de merișoare, dar și o rețetă cu parfum festiv, că tot se apropie sărbătorile.

ceai-de-merisoare
Foto: thisheartofmineblog.com

Beneficii ale ceaiului de merișoare

  • Menține sănătatea orală. Datorită efectului antiseptic, merișoarele ajută la eliminarea bacteriilor din cavitatea bucală și a plăcii dentare, contribuind la prevenirea cariilor. Igiena dentară este esențială pentru sănătatea generală a organismului, astfel că un consum constant de ceai de merișoare are efecte benefice asupra dinților.
  • Întărește sistemul imunitar. Antioxidanții din merișoare protejează organele vitale de efectele nocive ale radicalilor liberi și întăresc sistemul imunitar pentru a fi mai pregătit să lupte împotriva bolilor și a infecțiilor. Conținutul ridicat de minerale esențiale și vitamine, în special vitamina C și potasiu, fac din merișoare o adevărată sursă de sănătate pe tot timpul anului, și nu doar iarna.
  • Luptă împotriva infecțiilor tractului urinar. Des întâlnite, infecțiile tractului urinar pot fi ameliorate cu ajutorul ceaiului de merișoare, care curăță sistemul de toxine. De asemenea, consumate regulat, merișoarele previn posibilele infecții cauzate de bacteria E.coli.
  • Protejează vederea. Proprietățile anti-bacteriene din ceaiul de merișoare apără ochii de bolile degenerative, care evoluează în timp.
  • Contribuie la buna funcționare a rinichilor. Rinichii îndeplinesc un rol vital în organism, acela de curățare a sângelui prin filtrarea lichidelor și eliminarea reziduurilor. Ceaiul de merișoare oferă un scut de protecție împotriva radicalilor liberi și a bacteriilor și ajută astfel rinichii să-și îndeplinească misiunea cu succes.

Așadar, te invităm la o ceașcă de sănătate!

merisoare
Foto: thisheartofmineblog.com

CEAI DE MERIȘOARE, CUIȘOARE ȘI SCORȚIȘOARĂ

Ingrediente

  • 500 grame de merișoare proaspete
  • 2 litri de apă
  • 2 linguri de miere
  • sucul de la o lămâie
  • 10 cuișoare
  • 1 baton de scorțișoară

Mod de preparare

Pune într-un vas apa și merișoarele și fierbe-le.

Redu focul și mai ține merișoarele la fiert pentru circa 30 de minute. Adaugă mierea, sucul de lămâie, cuișoarele și scorțișoara.

Oprește focul, lasă mixul la infuzat pentru o oră, apoi strecoară ceaiul și servește-l.

ceai-merisoare
Foto: gourmandeinthekitchen.com

Surse: leaf.tv, wishfulchef.com

Ceaiul de merișoare – o ceașcă de sănătate și aromă 4.08/5 (81.67%) 12 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.