7 modalități de a savura matcha

Multe persoane de simt intimidate de ceaiul verde matcha și ezită să-l încerce pentru că nu știu cum să-l prepare sau să-l servească. Ne-am gândit să-ți prezentăm 7 moduri de a te bucura de gustul și de proprietățile nutritive ale acestui ceai japonez și sperăm că astfel te vom încuraja să-l testezi!

1. Clasic

Matcha se pregătește mai ușor decât ai crede, mai ales dacă ai instrumentele necesare la îndemână. Este un ritual ce solicită atenție și prezență, astfel că reprezintă și un pretext bun pentru o pauză de relaxare. Află cum se alege și cum se face un ceai matcha bun.

2. Matcha latte

Caldă sau rece, această băutură îți va da energie fără să te agite, fiind perfectă pentru diminețile aglomerate, cu mult de lucru. O poți prepara cu lapte obișnuit sau vegetal (de cocos, migdale etc.), în funcție de cum preferi. Vezi cum se pregătește un matcha latte bun în acest articol. Dacă vrei o versiune mai specială – with a twist, iată încă o rețetă.

3. Matcha Affogato

Pune două cupe de înghețată într-un bol, toarnă deasupra ceaiul matcha cald și gata! Cel mai bine e să folosești un sortiment cât mai simplu de înghețată, ca de exemplu vanilie sau cocos, pentru ca matcha să iasă mai bine în evidență.

4. Matcha Dalgona

Dalgona combină ceai (sau cafea), lapte și frișcă într-o băutură-desert cremoasă și extrem de fotogenică. Dacă n-ai încercat-o încă, nu mai sta pe gânduri! Uite cum se face.

5. Matcha Smoothie

Alături de fructe, semințe și alte ingrediente, matcha se integrează ușor într-un smoothie hrănitor și consistent, ce poate ține loc de mic dejun sau poate fi savurat ca gustare. Beneficiile pentru sănătate ale acestui ceai verde sunt accentuate de prezența altor plante bogate în antioxidanți și nutrienți valoroși. Vezi aici câteva rețete. Consumă smoothie-urile cât mai curând după ce le-ai pregătit.

6. Matcha Mocktail

Matcha își găsește locul inclusiv într-un mocktail, adică un cocktail fără alcool, căruia îi conferă un gust inedit și plin de prospețime. E ușor de pregătit și va impresiona cu siguranță prin aroma sa. Iată cum.

7. Într-un desert

Înghețată, fursecuri crocante, clătite, cheesecake – sunt doar câteva dintre dulciurile la care poți folosi pudră de matcha pentru a obține o aromă specială, diferită de rețetele obișnuite. Încearcă-le!

Foto: mybutteryfingers.blogspot.com
7 modalități de a savura matcha 5.00/5 (100.00%) 4 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.