Ceai de cardamom – preparare și beneficii

Cardamomul este o plantă ce provine din Asia de Sud-Est, cu semințe foarte aromate, care se folosește în multe preparate exotice din bucătăria asiatică, dulci și sărate, dar și pentru a pregăti un ceai picant excelent, bun de consumat în orice moment al zilei.

Cardamomul este un ingredient esențial în Masala Chai – ceaiul negru condimentat consumat mai ales în India, cu lapte și zahăr.

Folosit adesea ca remediu în medicina tradițională, cardamomul are proprietăți antioxidante, antiinflamatorii și antibacteriene. El susține sistemul imunitar, diminuează inflamația din corp și ajută digestia. Este eficient împotriva respirației urât mirositoare și contribuie la prevenirea cariiilor, fiind folosit inclusiv în gume de mestecat.

Există două tipuri de cardamom: verde și negru. Cel verde are o aromă puternică, ușor dulceagă, în timp ce cardamomul negru se remarcă printr-o aromă mai afumată, dar răcoritoare și note de mentă.

Ceai de cardamom – cum se prepară

Ceaiul de cardamom se obține prin infuzarea semințelor sau păstăilor plantei în apă fierbinte și se poate savura cald sau rece. Este unul dintre cele mai consumate ceaiuri în Orientul Mijlociu și un condiment versatil, extrem de apreciat în bucătăria indiană. Se folosește la curry, turtă dulce, deserturi și alte produse de patiserie.

  • Ceai de cardamom – rețeta

Se pun în 400 ml apă fierbinte 4-5 păstăi de cardamom zdrobite ușor și se lasă la infuzat 5-8 minute, la foc mic. Ceaiul se îndulcește după preferințe și se poate servi cu lapte.

  • Ceai de cardamom extra-aromat

Pe lângă 4-5 păstăi cardamom, adaugă la infuzat în 600 ml apă fierbinte 4 boabe de piper negru, 4 cuișoare și 1 bețișor de scorțișoară. Lasă la foc mic pentru 5-10 minute, apoi strecoară și bucură-te de o băutură picantă și aromată!

Te invităm să încerci și câteva blenduri aromate care conțin cardamom, pe lângă Masala Chai:


Surse: food.com, eatingrules.com, healthline.com, senchateabar.com

Ceai de cardamom – preparare și beneficii 4.22/5 (84.44%) 9 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.