Ceai pentru digestie: turmeric, ghimbir și scorțișoară

După o masă (un pic prea) îmbelșugată, o infuzie gustoasă este ideală pentru a-ți ușura digestia și a preveni eventualele efecte neplăcute ale mâncărurilor grele.

Combinația pe care îți recomandăm s-o încerci se bazează pe trei ingrediente naturale, fiecare cu proprietăți excelente pentru sănătate: ghimbir, turmeric și scorțișoară. În plus, acest mix picant te va ajuta să faci față cu brio provocărilor de sănătate din sezonul rece, deoarece fortifică sistemul imunitar.

ceai digestie

Cunoscut pentru calitățile sale anti-inflamatoare, ghimbirul oferă un ajutor prețios pentru sistemul digestiv. Pe deasupra, această rădăcină picantă combate greața, reduce riscul de boli cardiovasculare, contribuie la ameliorarea răcelilor, scade colesterolul și are un efect benefic în lupta contra infecțiilor. O mulțime de motive pentru a-l include în alimentație, pe lângă gustul tonic!

Iubită pentru aroma sa delicată, dulceagă, scorțișoara se remarcă prin proprietăți anti-virale și anti-bacteriene, stimulează memoria și abilitatea cognitivă, protejează împotriva radicalilor liberi și reglează digestia.

Turmericul (curcuma) se înrudește cu ghimbirul, fiind des întâlnit în remediile ayurvedice datorită efectelor sale pozitive asupra organismului: accelerează metabolismul, este un puternic anti-inflamator, alină durerile de stomac, are efect detoxifiant și poate preveni bolile de inimă.

Turmericul are gustul ușor amărui și un miros care te duce cu gândul la muștar, fiind folosit la scară largă în tot felul de preparate indiene și nu numai, de la supe și mâncăruri pe bază de carne la sosuri, biscuiți, orez sau chiar ceai.

În ceaiul pe care ți-l propunem, trioul turmeric, ghimbir și scorțișoară este completat de aroma revigorantă a boabelor de piper și de dulceața fructului kaki.

ceai pentru digestie cu turmeric

Ingrediente

  • 1 l apă
  • O bucățică de 3 cm de ghimbir, curățată și tăiată în felii subțiri
  • O bucățică de 3 cm de rădăcină de turmeric, curățată și tăiată în felii subțiri (Se găsește în magazinele cu mirodenii sau chiar în unele supermarketuri. Dacă nu ai, în locul ei poți folosi turmeric pulbere.)
  • ½ linguriță boabe de piper
  • 3 batoane de scorțișoară
  • ½ kaki tăiat felii
  • îndulcitor, după preferință

Mod de preparare

  1. Pune apa, ghimbirul, turmericul, scorțișoara, piperul și feliile de kaki într-un vas mare, apoi fierbe-le. Dă focul mic și mai ține-le încă 20-30 minute la fiert.
  2. Strecoară infuzia și toarn-o în căni. Poți adăuga feliile fierte de kaki sau poți folosi altele proaspete, pentru mai multă aromă.
  3. Îndulcește ceaiul după gust și servește-l.

Surse: gourmandeinthekitchen.com, organicfacts.net, healthline.com

Ceai pentru digestie: turmeric, ghimbir și scorțișoară 4.25/5 (85.00%) 16 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.