Ceai si adrenalina pe muntele Hua Shan

Cat de departe esti dispus sa mergi pentru un ceai?

Daca iti plac senzatiile tari, esti pasionat de aventurile extreme si iubesti ceaiul, exista un loc care te va incanta! Este vorba despre ceainaria din muntii Hua Shan, situati aproape de orasul Huayin, in provincia Shaanxi din China.

Foto: atlasobscura com
Foto: atlasobscura com

Hua Shan, unul dintre Cei Cinci Munti Sacri ai taoismului, cuprinde cinci varfuri, care, privite de sus, arata asemenea unei flori. Este o zona cu o semnificatie religioasa profunda, veche de mii de ani: taoistii credeau ca in acest munte isi are lacasul zeul lumii de dincolo, astfel ca locul era considerat sacru. Pe fiecare dintre cele cinci varfuri se afla un templu.

Ceainaria, un vechi templu taoist, este amplasata pe varful de sud al muntelui, la o altitudine de peste 2000 de metri. Pentru a ajunge acolo, vizitatorii trebuie sa parcurga unul dintre cele mai periculoase trasee din lume, cu o panorama care iti taie respiratia. Ruta incepe cu un sir lung de scari din piatra, destul de ample, numite „Treptele ceresti”, care se continua cu un fel de suporturi realizate din scanduri, prinse de marginea muntelui. Privind in jos, se casca o prapastie uriasa, astfel ca trebuie sa fii atent unde calci, deoarece parapetii subrezi par ca vor ceda in orice moment.

Foto: atlasobscura.com
Foto: atlasobscura.com

Pe anumite portiuni ale traseului nu mai exista un drum propriu-zis, iar singurele elemente de sustinere sunt niste lanturi si gauri sapate in stanca. E nevoie de mult calm si atentie pentru a escalada peretele dur. Un singur pas gresit il poate pune in pericol nu doar pe turistul in cauza, ci si pe cei din spate, deoarece treptele din roca sunt foarte apropiate unele de altele.

Foto: viralnova.com
Foto: viralnova.com
Foto: uqpu.net
Foto: uqpu.net
Foto: boredpanda.com
Foto: boredpanda.com
Foto: boredpanda.com
Foto: boredpanda.com

Desi de-a lungul timpului pe muntele Hua Shan au avut loc numeroase accidente, traseul continua sa fie o atractie irezistibila pentru amatorii de adrenalina, care nu se tem de inaltime. Rutele au fost intarite si reamenajate pentru a fi mai sigure, insa chiar si asa drumul ramane unul extrem de periculos. In anii 1990 a fost instalat un sistem de telecabina si au fost create rute alternative, care permit strabaterea in siguranta a unor sectoare. Numarul turistilor a crescut, iar oameni din lumea intreaga vin aici pentru a-si testa limitele.

Foto: boredpanda.com
Foto: boredpanda.com

Curajosii care reusesc sa parcurga intregul drum pana in varf sunt rasplatiti cu un binemeritat ceai si gustari traditionale. Nu stim daca turistii aleg sa mearga pe acest traseu atat de periculos doar pentru ceainarie, insa e clar ca, desi pare o combinatie paradoxala, adrenalina si ceaiul formeaza un mixt reusit!

Ceai si adrenalina pe muntele Hua Shan 5.00/5 (100.00%) 3 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.