Ceaiul matinal

Cine a incercat pana acum ceaiurile noastre probabil stie ce urmeaza sa explic.

Te trezesti dimineata si simti asa cum, parca nu ar fi tocmai potrivita ziua sa iesi din casa sau sa gandesti prea mult. Dar trebuie, caci, ce sa facem, suntem oameni si traim in acel secol de nu sta locului, asa ca activitatea zilnica este, cateodata, absolut necesara.

Deci, ce faci? Cafea? Te agita prea mult. Ai manca ceva sa prinzi putina energie, dar e prea dimineata sa intre ceva in stomac. Atunci? Atunci, iti faci un ceai.

Studiile arata ca aromaterapia ajuta enorm la schimbarea starii de spirit, insa nu te poti apuca dimineata cand mai ai 30 de minute pana iesi pe usa sa iti aprinzi betisoare si lumanari parfumate. Poate uiti ceva aprins in graba de a pleca. So, nu e convenabil.

Asa ca, iti faci un ceai. Dureaza cat? 10 minute cu tot cu infuzat? Numai bine. Scoti si canuta termos pentru a fi sigur ca poti si pleca intre timp din casa chiar daca nu s-a racit inca ceaiul. Iar in timp ce minunea asta de licoare sta la infuzat, tu iti termini treburile de pregatire sa pleci spre orice treaba ai avea, iar mirosul ceaiului garantat iti va invada toata casa fara nici cel mai mic efort. Deci, aromaterapia este garantata, iar tonusul tau va creste cu fiecare inhalatie a acestui nou aer matinal.

Recomandari? Pai, Rooibos Swaziland este unul din ceaiurile mele preferate pentru astfel de situatii. De asemenea, recomand ceaiul Alb Zmeura si Trandafir, ceaiul alb fiind declarat mai puternic decat cafeaua din punct de vedere al efectului de trezire si este mult mai sanatos decat aceasta protejand dereglarea tensiunii arteriale. So… hai sa punem de-un ceai matinal.

Sursa foto

Ceaiul matinal 4.60/5 (92.00%) 5 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.