In loc de biscuitii de la ora 5

Ceaiul de la ora 5 este fix pix fără biscuiții de lângă. E ca tortul fără cireașa din vârf. Şi prost am făcut că am luat acest obicei de la englezi, căci îngrașă.

Exagerez un pic. Nu cred că doi – trei biscuiți mâncați în fiecare zi produc kile în plus, dar există o cale mai ortodoxă, o variantă mai sănătoasă, care îți dă energie și te binedispune aproape la fel de mult ca biscuiții tăi favoriți.

Care e calea? E un amestec de fapt. Se ia un castron și se pun stafide, fulgi de migdale, fructe goji, fructe confiate şi alune.

Fructul goji a fost studiat și răsstudiat de către cercetători (nu de către cei britanici) și s-a ajuns la concluzia că este unul dintre cele mai bogate în nutrienți de pe Pământ. În plus, au proprietăți anti-îmbătrânire și de reducere a greutății corporale (pam – pam!).  În ajutorul fructelor goji vin fulgii de migdale, care blochează senzația de foame. Ultimele dar nu cele din urmă, stafidele ajută la digestie, sporesc rezistența oaselor, reduc  aciditatea, tratează anemia și stimulează sexualitatea.

Și mai este un beneficiu: toate au un gust….mmmmm…delicios!

Se pot mânca cu lingurița (când sunt persoane în preajmă) sau cu pumnul (când ești singur). Sunt foarte gustoase și pot înlocui fără probleme toate snacks-urile dintre mese.

In loc de biscuitii de la ora 5 5.00/5 (100.00%) 3 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.