Cum să întreții ceainicele și cănile din porțelan

Pentru a obține un ceai bun contează nu doar frunzele infuzate, ci și vasele în care prepari și servești băutura. Dacă ești pasionat de ceai, probabil că ai strâns tot felul de căni, ceainice, filtre și alte accesorii, pe care îți dorești să le folosești cât mai mult timp. Dacă ții cont de materialul din care sunt făcute, le poți prelungi durata de utilizare îngrijindu-le cu atenție.

Deoarece porțelanul este des folosit la fabricarea ceainicelor și cănilor, îți prezentăm mai jos câteva sfaturi ca să întreții mai bine vasele realizate din acest material:

  • Înainte de prima utilizare, spală bine recipientul din porțelan. Nu ai neapărat nevoie de detergent, e suficient să adaugi puțină sare și să clătești cu apa caldă.
  • Manevrează ceainicul de porțelan cu atenție, de preferat cu ambele mâini. Dacă are toartă, nu îl apuca doar de aceasta, deoarece s-ar putea să nu fie atât de solidă; bazează-te și pe mâiner.
  • Când folosești ceainicul, nu purta accesorii care l-ar putea zgâria (de exemplu, inele masive).
  • Nu expune vasul la temperaturi extreme, altfel riști să se crape. Cel mai bine este să-l încălzești treptat, clătindu-l cu apă călduță înainte să torni lichidul foarte fierbinte.
  • În general, recipientele din porțelan se curăță ușor, însă uneori pot rămâne pete de ceai în interior. Folosește bicarbonat de sodiu și apă, ștergând ușor suprafața cu un material moale. Pentru a curăța orificiul de scurgere al ceainicelor, apelează la o perie îngustă, cu peri fini. În cazul petelor persistente, lasă vasul la înmuiat peste noapte în apă cu detergent, sare sau oțet.
  • Clătește cu apă caldă cănile și ceainicele imediat după ce le-ai folosit, pentru a preveni pătarea lor. După ce s-au răcit, le poți spăla și cu detergent de vase.
  • Evită înălbitorii și substanțele chimice puternice în timpul spălării vaselor de porțelan. De asemenea, nu folosi bureți foarte abrazivi.
  • Lasă recipientele să se usuce complet înainte de a le depozita în dulap. Așază-le cu grijă în suportul de vase, la scurs; fiind umede, îți pot aluneca ușor din mână.
  • Păstrează vasele de porțelan într-un loc sigur, eventual unde nu umbli foarte des, ca să previi evetualele “accidente”.

Surse: tea101.teabox.com, theteacupoflife.com

Cum să întreții ceainicele și cănile din porțelan 4.56/5 (91.11%) 9 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.