Ceaiurile și curățenia de toamnă

Pentru că e toamnă, îți propunem o curățenie generală în colțul cu ceaiuri.

De ce tocmai acum? Se apropie sărbătorile, moment potrivit să pui pe wishlist ceva ceaiuri pe care vrei să le încerci și, în plus, vine un an nou, pe care e bine să-l întâmpini cu forțe proaspete. Bineînțeles, ordine la ceaiuri poți face oricând, în orice perioadă a anului 😉

Iată un mic ghid care să te ajute în acest proces:

ceaiurile si curatenia de toamna

  1. Scoate afară din dulap toate ceaiurile pe care le ai

În primul rând, scoate la lumină toate ceaiurile din casă, indiferent de locul unde le ții. S-ar putea să ai parte de surprize și să descoperi ceaiuri de care uitasei. Cel mai bine este să ai un sertar, un raft sau o altă zonă alocată special pentru ceaiuri, ca să-ți fie mai ușor să alegi când vrei să bei ceva bun.

  1. Redescoperă sortimentele uitate

Dacă ai auzit de conceptul “Shop your closet”, află că îl poți aplica cu succes și la ceaiuri, nu doar la haine. Pe rând, ia fiecare sortiment de ceai în mână și vezi ce îți inspiră. Amintește-ți ce n-ai mai băut de mult și încearcă-l din nou, dă-i o a doua șansă. Poți combina anumite ceaiuri între ele sau poți adăuga ingrediente (condimente, fructe etc), pentru a obține un ceai cu o nouă personalitate. Despre “reinventarea” ceaiurilor am mai scris aici.

  1. Alege ce rămâne și ce nu

După ce ai trecut prin toate ceaiurile, eventual ai și încercat din nou o parte dintre ele, decide ce sortimente păstrezi și pe care nu.

  1. Refolosește ceaiurile pe care nu le mai bei

Ce faci cu ceaiurile la care vrei să renunți? Găsești în acest articol mai multe utilizări alternative ale ceaiului.

  1. Nu uita de căni, ceainice și accesorii

Cum rămâne cu numeroasele căni, ceșcuțe și alte recipiente speciale pentru ceai? Sortează și aceste categorii și păstrează doar obiectele utile, care îți plac mult și îți aduc bucurie când le folosești sau le vezi. Unora dintre ele le poți da un alt scop, de exemplu, folosind o ceașcă pe post de ghiveci de flori sau ca suport pentru bijuterii.

Spor la curățenie!

Ceaiurile și curățenia de toamnă 4.56/5 (91.11%) 9 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.