Despre originile gaiwanului

Gaiwanul este un accesoriu tradițional pentru infuzarea ceaiului, format din 3 elemente: bol, farfurioară și capac. Are o siluetă elegantă, dar în același timp practică, fiind ușor de utilizat și curățat. Versatil, simplu și funcțional, gaiwanul se poate folosi pe post de ceainic și de ceașcă, dar arată bine inclusiv ca obiect de decor. Forma sa e ideală pentru a admira deschiderea frunzelor de ceai în timpul infuzării.

Gaiwanul a fost creat în timpul dinastiei Ming (1368-1644), iar design-ul său nu s-a schimbat prea mult de-a lungul secolelor. Totuși, vasele folosite în perioada de început erau mai mari decât cele de astăzi, fiind proiectate pentru a infuza ceaiul pentru mai multe persoane.

Înainte de dinastia Ming, ceaiul era băut din vasul unde se prepara, care trebuia să fie suficient de mare cât să permită infuzia frunzelor, dar suficient de mic cât să poată fi ținut cu ușurință în mâini în timpul consumului.

Modelul pentru gaiwan a fost inspirat de Lu Yu în cartea “Cha Ching”, din timpul dinastiei Tang (618-907), care menționa modul optim de infuzare a ceaiului, precum și eticheta de servire.

În trecut, gaiwanele erau realizate din materiale diverse, de la lut la porțelan și chiar jad. Acum se preferă porțelanul deoarece este mai practic și nu reține mirosurile. Gaiwanul este ideal pentru pregătirea ceaiurilor oolong, pu-erh, albe sau verzi (cu frunze mari), dar și alte sortimente. Infuziile multiple, de durate scurte, permit consumatorului să se bucure în întregime de aroma ceaiului. Fiecare infuzie scoate la iveală diferite note și accente ale frunzelor de ceai.

Dacă ești pasionat de ceai sau pur și simplu curios să descoperi un mod excelent de preparare a infuziilor, îți recomandăm să încerci gaiwanul! Cumpără-l de aici.

Despre originile gaiwanului 5.00/5 (100.00%) 4 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.