Banana bread, un desert perfect pentru ceai

Ne place banana bread pentru că e un dulce simplu de făcut, din ingrediente la îndemână, care poate fi „personalizat” cu alte bunătăți: nuci, fulgi de migdale, cocos, stafide, curmale, cireșe, bucăți de ciocolată etc.

Dacă vrei un desert mai sănătos, poți reduce cantitatea de zahăr și poți pune mai multe banane sau fructe uscate. Se potrivește alături de o cană cu ceai, la micul dejun sau ca gustare. Și avem și o recomandare de ceai rece la final, care zicem noi că o să vă încânte 😉

Ingrediente

  • 3 banane foarte coapte
  • 200g făină
  • 200g zahăr pudră
  • 50g unt (la temperatura camerei)
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 1 ou

Cum se prepară banana bread

  1. Preîncălzește cuptorul la 180 C și pregătește o tavă cu hârtie de copt.
  2. Pasează bananele cu furculița sau cu un robot de bucătărie și adaugă restul ingredientelor, omogenizând bine compoziția.
  3. Toarnă checul în tavă și dă-l la cuptor pentru 50-60 de minute sau până când scobitoarea de test iese curată.

Așteaptă să se răcească, apoi tai-o felii. O poți servi cu unt, gem sau simplă, cu un ceai bun. Noi îți recomandăm Rooibos Cireșe cu Banane, o infuzie aromată care merge super ca iced tea. Un pont: în loc de cuburi de gheață poți pune felii de banane congelate și cireșe congelate. În acest fel, va fi și mai dulce, dar și răcoritoare. Despre cum să pregătești un ceai rece perfect găsești mai multe în acest articol.

Banana bread, un desert perfect pentru ceai 5.00/5 (100.00%) 2 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.