“Forțe proaspete” pentru productivitate la lucru

Te așezi să lucrezi, dar gândul îți zboară la altele și tot sărind dintr-un link într-altul te trezești că a trecut o oră. Mai ales dacă în această perioadă ai biroul acasă, poate fi tentant să te pierzi în social media, în loc să te concentrezi la ce ai de făcut. Ni se întâmplă și nouă și suntem siguri că și altora. Așa că am strâns în acest articol câteva idei care pe noi ne ajută când cheful de muncă e în vacanță. Sunt practice și sperăm să-ți fie de folos și ție!

Lucrează de la birou/ masă. Faptul că stai pe un scaun și nu în pat, pe canapea sau pe fotoliu, te face să fii mai concentrat și să nu adormi. Asigură-te că ai o postură corectă la birou. Vezi în acest clip cum să-ți ajustezi scaunul și monitorul pentru mai multă ergonomie.

Fă-ți ordine în spațiul unde lucrezi. Un birou dezordonat, cu multe hârtii și obiecte aruncate la întâmplare, nu e deloc îmbietor.

Alege un fundal sonor potrivit. Dacă ți-e dor de zumzetul de la birou, încearcă soundofcolleagues.com, un site cu sunete de fundal tipice unui mediu de lucru, personalizabile. De exemplu, nouă ne plac clipurile cu melodii fără cuvinte sau cu sunete de ceainărie și turnat de ceai, cum este acesta. Însă orice melodii care te inspiră sunt potrivite.

Propune-ți să lucrezi doar 20 de minute. Atât. Nu pare mult timp, așa că îți va fi ușor să te apuci de treabă. Care e șmecheria? Foarte posibil, vei intra într-o stare de concentrare și vei continua să lucrezi mai mult decât acest timp.

Că tot am vorbit de timp, cronometrează-ți timpul de lucru și încearcă să ți-l îmbunătățești pe anumite proiecte/ task-uri care se repetă. Un fel de competiție cu tine! Poți folosi Toggle Timer sau aplicații similare, unde poți structura programul pe task-uri, proiecte și chiar clienți. La final de săptămână sau lună, vezi exact câte ore ai muncit.

Ia o mică pauză la fiecare oră. Fă mișcare sau măcar câteva exerciții de stretching, ca să te dezmorțești. Noi îți recomandăm să-ți faci și un ceai (sau mai multe) 🙂

O idee bună este „Forțe proaspete”, un ceai verde Ming Mee din China alintat cu ingrediente ce provin de pe plantații controlate strict biologic. Gustul fresh al infuziei este dat de portocală, evidențiată inspirat de condimente scorțișoară, piper negru, ghimbir, cuișoare, cardamom. Te va înviora și îți va da energie pentru lucru.

Găsește metode pentru destresare și aplică-le zilnic, nu doar în weekend. Rezolvă un puzzle, citește, ocupă-te de plante, fă o ședință foto cu ceaiul preferat 😉 – orice activitate care te relaxează și te face să fii mai conștient de prezent.


Tu ce strategii aplici ca să te concentrezi mai bine la lucru? Lasă-ne ideile tale într-un comentariu!

“Forțe proaspete” pentru productivitate la lucru 5.00/5 (100.00%) 4 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.