Melanj elvețian, o infuzie surprinzătoare

Elvețienii sunt renumiți pentru ceasuri, ciocolată și peisajele montane superbe. Însă azi îți propunem să descoperi un rezultat inedit al măiestriei elvețiene, de data aceasta în materie de ceai. Când ți se face dor de țara cantoanelor, poți să încerci o infuzie gustoasă și colorată de plante: “Melanj elvețian”.

melanj elvetian ceai plante melanj elvetian

Acest mix combină rooibosul cu alte plante aromate, astfel că te poți bucura de o băutură ușoară, fără cofeină. Pe lângă bucățelele de măr, ghimbir și morcov, coaja de portocală dă un miros plăcut infuziei, iar plantele din componență vin cu proprietățile lor benefice. Verbina alină durerile de cap, tratează insomniile și alungă oboseala. Despre mentă se știe că este excelentă pentru calmarea crampelor și durerilor abdominale, având efect analgezic și antiinflamator. Deși nu atât de cunoscută, floarea patimilor este un ingredient binevenit: are rol sedativ, calmează și eliberează de stres și agitație. Florile de nalbă mare se remarcă prin proprietățile expectorante, fiind recomandate contra tusei și răcelii.

Infuzia este gata în doar 5 minute și tot ce trebuie să faci este să adaugi 1-2 lingurițe din melanj la o cană de apă fiartă.

ceai plante bun ceai melanj elvetian

Dacă îți dorești un plus de savoare în această băutură, noi îți recomandăm să adaugi câteva felii de portocală sau suc proaspăt stors.

Ceaiul are o nuanță veselă, ce bate spre oranj, iar gustul este dulce, surprinzător de bun pentru o infuzie de plante. Nu trebuie decât să te întinzi pe spate și să te destinzi, imaginându-ți că ai în față o priveliște cu multă verdeață și un cer limpede, albastru. Poate că e un prilej bun să-ți faci niște planuri de vacanță prin Alpi, ce zici?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Melanj elvețian, o infuzie surprinzătoare 5.00/5 (100.00%) 3 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.