Flori în ceai

Pe lângă frunze de Camellia sinensis, rooibos, fructe și condimente, în ceaiurile noastre vei găsi buchete de flori care dau aromă și chiar culoare infuziei. Adesea, ele sunt trecute cu vederea și eclipsate de celelalte ingrediente, însă azi le scoatem în față!

flori in ceai

Infuzia de fructe “Regina Pădurii” își datorează culoarea intensă florii de hibiscus din componență, care completează restul ingredientelor pentru o băutură parfumată. Și nu doar atât! Hibiscusul întărește sistemul imunitar și este bogat în antioxidanţi, antiseptic, diuretic și tonifiant. Mai găsești hibiscus și în ceaiurile de fructe “Portocală Roșie” și “Căpșune Guava”, dar și în cel de plante „Belșug de Vitamine„.

Din reuniunea florilor în ceai nu putea să lipsească faimosul trandafir. Pe lângă dulceața delicioasă și exotica apă de trandafir, această floare parfumează infuziile cu petalele sale delicate. Îl vei găsi din belșug în ceaiul “Roze Matcha”, în compania ceaiului verde și a pudrei de matcha, dar și în oolongul dulceag “Formosa Jade cu Caise”.

Iubitorii ceairilor albe aromatizate vor fi încântați de „Zmeură cu Trandafiri”, care conține nu doar petale, ci și muguri. Mai discreți, trandafirii sunt prezenți și în ceaiul negru “Afine Cocoa” și în mixul de plante „Terra Tulsi cu Ghimbir”. 

ceai-negru-afine-cacao

Albăstrelele au proprietăți calmante și antiinflamatoare, îmbunătățesc digestia și contribuie la vindecarea răcelilor. Melanjurile “Bazar de bunătăți”, “Fântâna Tinereții” și “Viață Veșnică” vor face o impresie bună pentru cei care doresc să profite de calitățile acestor flori într-un ceai gustos.

Ceai verde Iasomie Nobilă
de la 12 lei / 50g

Florile de iasomie înnobilează cu mirosul lor fresh ceaiurile verzi, fără a fi nevoie de un al treilea ingredient pentru o infuzie excelentă. Ceaiul verde cu iasomie și sortimentul “Iasomie nobilă” te vor convinge de acest fapt. 

Despre gălbenele ai auzit probabil că sunt foarte bune pentru sănătate, datorită conținutului de betacaroten, vitamina C, steroli, flavonoide etc., care le conferă proprietăţi antioxidante, antiseptice și antiinflamatorii. Noi te provocăm să te bucuri de beneficiile acestor flori într-o infuzie pe cinste, cum este ceaiul verde “Roza Orientului”.

Chiar și rooibosurile fac echipă bună cu florile. Ceaiul rooibos verde „Soarele Africii” te va surprinde cu florile de gălbenele și floarea soarelui, în timp ce “Farmecul Namibiei mizează pe trandafir, albăstrele și gălbenele.

Iar ca simfonia florilor în ceai să fie completă, te vom tenta și cu câteva modele de ceainice și căni. Din colecția Royal Botanic Gardens, îți recomandăm cana Tip Toe Tulips iar în cazul în care dorești ceva mai abstract, îți recomandăm ceainicul Retro de 1500ml.

Și, bineînțeles, “La mulți ani!” cu ceaiuri savuroase celor care își serbează onomastica de Florii!

Flori în ceai 5.00/5 (100.00%) 5 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.