Ouă de Paște colorate natural cu ceai și condimente

Am vorbit deja despre câteva utilizări alternative ale ceaiului și cum pot fi folosite frunzele de ceai în alte scopuri decât delicioasa băutură. Pentru că se apropie Paștele, în articolul de astăzi explorăm o altă idee inedită: ouă vopsite în infuzie de ceai. Iar ca rezultatele să fie mai spectaculoase, am mai adăugat pe listă condimente și alte plante.

Îți spunem de la început: nu te aștepta ca nuanțele să fie la fel de intense ca cele obținute din vopselele clasice de ouă. Însă te vei bucura de o experiență relaxantă, îți vei antrena creativitatea și vei intra în atmosfera de sărbătoare. Este o activitate perfectă inclusiv pentru cei mici.

Ouă de Paște colorate natural cu ceai și condimente   inspiratie

Vopsitul ouălor în acest mod nu e o știiță exactă, iar culoarea obținută variază în funcție de ingredientele tale și de calitatea lor, astfel încât codul de nuanțe de mai jos este pur orientativ. Fii pregătit să descoperi noi nuanțe interesante din ingredientele pe care le ai la îndemână! Te încurajăm să încerci combinații diferite! 

  • Ceai negru cu suc de sfeclă – roșcat-cafeniu
  • Ceai negru – cafeniu
  • Ceai verde sencha – galben-verzui
  • Rooibos – portocaliu deschis
  • Turmeric – galben
  • Mușețel – galben pal
  • Ceai de afine – albastru-violet
  • Ceai de hibiscus – gri cu tente de albastru-roșcat

*Este posibil ca unele arome din infuzii să se transmită ouălor, iar albușul ar putea căpăta și el câteva pete de culoare.

Mod de preparare

  • Alege ouă cu coaja deschisă la culoare. Fierbe-le, apoi șterge-le ușor cu detergent de vase pentru a le degresa și clătește-le bine.
  • Vei avea nevoie de câte un vas sau un borcan mai mare pentru fiecare culoare.
  • Pentru fiecare culoare, fierbe 500 ml de apă, toarn-o într-un recipient și infuzează ceaiul și /sau condimentele în ea. Adaugă o lingură de oțet pentru a mări puterea de colorare.
  • Infuziile trebuie făcute de 2-3 ori mai tari decât în mod obișnuit. De exemplu, dacă pui 1 linguriță de frunze de ceai la 250 ml apă, acum dublează sau triplează cantitatea de ceai, pentru a obține o culoare mai intensă.
  • Așteaptă până când infuzia ajunge la temperatura camerei, apoi pune ouăle în ea și lasă-le cam 4-6 ore sau chiar mai mult, în frigider, astfel încât culorile să se imprime bine pe coajă.
  • Scoate ouăle și șterge-le cu un șervețel de hârtie.

Un Paște gustos și colorat îți dorim!

Ouă de Paște colorate natural cu ceai și condimente   inspiratie

Surse & foto: thedailytea.com, thirstyfortea.com, sayyes.com

Ouă de Paște colorate natural cu ceai și condimente 5.00/5 (100.00%) 2 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>