Pandișpan cu ceai de iasomie

Noi credem că sezonul perfect pentru a bea ceai de iasomie este primăvara, când aroma infuziei completează atmosfera de afară; parfumul proaspăt al ceaiului de iasomie aduce a natură înverzită și încălzită de soare. Plus că alungă astenia, te binedispune și îți dă energie să-ți transformi ziua într-un buchet de momente memorabile.

Astăzi, însă, îți propunem să folosești ceaiul de iasomie la un desert: un pandișpan pufos, a cărui pregătire să nu-ți ia mult timp, ca să o zbughești afară, la aer curat.

pandispan cu ceai
Foto: pinterest.com

Rețetă: pandișpan cu ceai de iasomie

Ingrediente

  • 200 g unt
  • 3 lingurițe ceai de iasomie
  • 190 g făină
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 3 ouă
  • 120 ml lapte
  • 200 g zahăr
  • 1 linguriță esență de vanilie

Mod de preparare

  1. Topește untul într-un vas. Adaugă frunzele de ceai și lasă amestecul să fiarbă 10 minute. Untul va căpăta aroma iasomiei; așteaptă ca acesta să se răcească, apoi trece-l printr-o sită pentru a-l separa de frunzele de ceai.
  2. Preîncălzește cuptorul la 280°C.
  3. Omogeniează într-un bol făina, praful de copt, ouăle și laptele.
  4. Într-un alt bol, mixează untul infuzat, zahărul și esența de vanilie.
  5. Amestecă bine ingredientele din cele două recipiente, apoi pune compoziția într-o tavă unsă cu unt. Coace-o la cuptor timp de 25 de minute, până când se rumenește și capătă o culoare aurie.
  6. După ce s-a răcit, poți să decorezi pandișpanul cu frișcă, fructe, zahăr etc., după pofta inimii. Însă noi îți recomandăm să-l savurezi simplu, ca să simți mai bine aroma de iasomie.

Faptul că ai folosit ceai de iasomie la prepararea prăjiturii nu înseamnă că nu poți să te bucuri de o doză în plus 😉 Așa că asortează pandișpanul la o cană de ceai cald de iasomie, alături de o carte sau o vorbă cu un prieten.

ceai-iasomie-d-oro-tea

Sursă rețetă

Pandișpan cu ceai de iasomie 4.75/5 (95.00%) 4 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.