Weekend colorat şi un ceai cu aromă de vanilie

„One of the secrets of a happy life is continuous small treats” – Iris Murdoch

Pentru mine, cel mai bun răsfăţ pentru o dimineaţă leneşă de weekend este (aţi ghicit!) un ceai.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Azi am apelat la „artileria grea” şi mi-am alintat sâmbăta cu ajutorul unui Pu Erh, un ceai cu fermentaţie lentă, care asemenea vinului devine mai bun cu cât este mai vechi. Pu Erh Lămâie şi Vanilie conţine ceai Pu Erh şi ceai negru din China, flori de albăstrele şi bucăţele de lămâie aromatizate cu vanilie.

Am scos cana colorată în galben, în ton cu vremea minunată de afară, am turnat în ea apă fierbinte, apoi am scufundat frunzele de ceai şi le-am lăsat să-şi dezvăluie magia. După doar 3 minute, papilele mele au făcut cunoştinţă cu minunata băutură. Am înveselit ceaiul şi cu feliuţe proaspete de lămâie, pentru a-i accentua nota de citrice. Oricum, vanilia a fost extrem de cuceritoare, învăluind complet ceaiul cu delicateţea ei.

Pentru o delectare completă a simţului olfactiv, am aprins şi o lumânare parfumată, cremoasă, cu miros dulce de cocos şi vanilie, asortată perfect la ceaiul Pu Erh. Secretele acestui sortiment de ceai special le poţi afla din articolul dedicat.

Agenda cochetă pentru visat cu ochii deschişi mi-a trezit poftă de noi explorări, de bucurii care merită puse pe hârtie şi îndeplinite cât de curând. O vizită la un mic muzeu, o seară la Operă, o reţetă interesantă de testat, un alt colţ de Bucureşti care merită descoperit… Cu ceaiul aproape, am pornit la făcut planuri pentru sufleţel, având în minte motoul inspiraţional găsit printre paginile ei:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Weekend colorat şi un ceai cu aromă de vanilie 5.00/5 (100.00%) 2 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.