4 ceaiuri pentru energizare

Stii momentele acelea in care te simti lipsit de vitalitate si orice activitate, indiferent cat de mica, parca presupune un efort supraomenesc? Iar daca atunci cand privesti pe geam dai de o vreme inchisa, cu nori cenusii si entuziasmul tau scade pana aproape de zero, e clar ca ai nevoie de o… cana de ajutor!

Foto: pinterest.com
Foto: pinterest.com

Desi cafeaua pare solutia la indemana in cazul lipsei de energie, consumul frecvent al acestei bauturi, in cantitati mari, poate avea efecte neplacute pentru organism. Cu toate ca temporar elimina senzatia de oboseala, cofeina poate duce la o dependenta chimica, iar pe termen lung iti va fi tot mai greu sa te mobilizezi fara o ceasca sau mai multe de cafea. Asta nu inseamna ca nu ne putem bucura de gustul si aroma unei cafele din cand in cand, ci doar ca e bine sa nu abuzam de ea. Altfel, stimularea constanta produsa de cofeina poate afecta sistemul nervos, ceea ce predispune la oboseala, anxietate si stres.

Daca se intampla sa-ti lipseasca energia in momentele in care ai cea mai mare nevoie de ea si nu vrei sa apelezi la cafea, avem pentru tine o solutie. De fapt, patru. Patru tipuri de ceaiuri care sa-ti ridice starea de spirit, alungand moleseala, pentru a fi ca nou. Efectul de energizare al acestora nu este atat de agresiv ca al cafelei si, in plus, ele vin cu beneficii pentru sanatate, cum ar fi imbunatatirea digestiei, stimularea sistemului imunitar sau cresterea capacitatii de concentrare.

Ceai yerba mate

Bogat in vitamine, minerale, aminoacizi si antioxidanti, yerba mate reprezinta alternativa ideala la cafea, deoarece creste in mod natural nivelul de energie. Are un continut scazut de cofeina, echilibrat de o cantitate ridicata de nutrienti. Yerba mate ajuta si la intarirea imunitatii, reduce nivelul colesterolului rau si calmeaza alergiile. Iti recomandam un ceai mate brazilian, care te va face sa uiti imediat de oboseala.

mate
Foto: quericavida.com

Ceai Viata Vesnica cu ginseng

Utilizat din cele mai vechi timpuri ca intaritor si energizant, ginsengul lupta cu oboseala si este renumit pentru efectul sau revitalizant. De asemenea, combate stresul si intareste atentia, dovedindu-se perfect pentru momentele in care iti doresti sa ai mai mult spor la lucru. Poti beneficia de proprietatile revigorante ale acestei plante savurand ceaiul verde Viata Vesnica, pe care il gasesti in magazinul nostru online.

Ceai de ghimbir

Ghimbirul stimuleaza sistemul circulator, te ajuta sa-ti limpezesti mintea si sa te concentrezi. Bonus, este prietenos cu stomacul si constituie un remediu natural pentru toate formele de greata. Pentru energizare, iti propunem un ceai verde sencha special, in care ghimbirul este acompaniat de lamaie, rezultand un gust acrisor-picant irezistibil.

Foto: therecipespk.com
Foto: therecipespk.com

Ceai de lemn dulce

In restabilirea nivelului de energie este eficient si lemnul dulce sau raculetul, cum mai este cunoscut pe la noi. Acesta elimina stresul, iti reda buna-dispozitie, regleaza nivelul glicemiei, fortifica sistemul imunitar si este un aliat de nadejde in lupta cu racelile si durerile de gat. In plus, are si un gust placut, deci iti recomandam o cana de ceai de lemn dulce oricand vrei sa-ti reincarci bateriile.

4 ceaiuri pentru energizare 4.69/5 (93.75%) 16 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.