Relaxeaza-te cu un ceai aromat de plante: Inspiratie budista

Intr-o dimineata luminoasa de weekend, cu mult timp de lenevit, m-am simtit inspirata sa incerc un ceai usor, de plante si am ales sotimentul Inspiratie budista lasandu-ma imbiata de amestecul interesant de ingrediente.

d-oro-tea-ceai-inspiratie-budistaCand am deschis punguta, m-am cucerit imediat mirosul aromat de nucsoara, asortat foarte bine cu cel al scortisoarei. Sun fan al mirodeniilor, atat in bauturi cat si in mancaruri, dar am ramas un pic uimita de combinarea cu plante, de obicei le asociez cu ceaiul negru sau rooibos. Asa ca am fost si mai curioasa.

Culorile mixului de plante si mirodenii sunt usor tomnatice, punctate ici-colo de nuante de portocaliu. “Inspiratie budista” contine echinaceea din belsug, planta care previne raceala, intarind sistemul imunitar. Pentru savoare, aceasta este alintata cu tot felul de bunatati: bucatele de mere, de morcov si de cacao, scortisoara, nucsoara, fenicul, sfecla, chipsuri de banana, sofranel, aroma.

ceai-inspiratie-budista-d-oro-tea ceai-inspiratie-budista-doro-tea ceai-inspiratie-budistaIn timp ce am asteptat sa fie gata ceaiul, m-am jucat cu cateva scoici colorate si le-am admirat formele si suprafatele mangaiate candva de apa. Mi-am imaginat ca sunt pe malul marii si ascult valurile in tacere. Autosugestie sau nu, chiar m-am simtit zen.

ceai-de-plante-inspiratie-budista

ceai-de-plante-inspiratie-budista

Dupa 5-10 minute, ceaiul a fost numai bun de baut. Infuzia are o culoare calda, de un rosu deschis si un gust dulce, bland. Mi-am savurat ceaiul in tihna, iar ziua mi-a fost calma si linistita.

Relaxeaza-te cu un ceai aromat de plante: Inspiratie budista 4.67/5 (93.33%) 12 votes

Un răspuns la „Relaxeaza-te cu un ceai aromat de plante: Inspiratie budista”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.