4 ceaiuri pentru a trata tusea

In sezonul rece, tusea poate da multe batai de cap. Daca te confrunti cu aceasta problema frecvent intalnita in perioada iernii, iata cateva ceaiuri care diminueaza inconfortul si te ajuta sa-ti faci bine gatul:

Ceai de cimbru

ceai de cimbru
Foto: dreamstime.com

Benefic impotriva tusei convulsive, a infectiilor respiratorii si a bronsitelor, cimbrul relaxeaza tractul respirator si reduce inflamatiile, avand proprietati calmante. Este un expectorant eficient, ce fluidizeaza secretiile faringiene. Pentru a pregati un ceai, pune o lingurita de cimbru la 250-300 ml de apa fierbinte, apoi asteapta sa se infuzeze 5-10 minute. Strecoara bautura si serveste-o calda, eventual cu cateva felii de lamaie.

Ceai de lemn dulce

Foto: imgarcade.com
Foto: imgarcade.com

Lemnul dulce calmeaza gatul iritat si diminueaza inflamatiile cailor respiratorii. Aceasta radacina este folosita din cele mai vechi timpuri ca tratament impotriva tusei, iar gustul sau bland este placut chiar si fara indulcitor, asa ca iti recomandam sa incerci un ceai de lemn dulce, care iti va reda starea de bine. Pune o lingurita de radacina maruntita in apa fierbinte si lasa la infuzat cateva minute. Ca alternativa, poti alege un ceai care pe langa lemn dulce contine si alte ingrediente sanatoase, ca ginseng si catina, un mix perfect pentru imunitate.

Ceai de ghimbir

ceai de ghimbir
Foto: dreamstime.com

Printre numeroasele beneficii ale ghimbirului se numara si tratarea racelilor si a tusei, datorita calitatilor sale descongestionante. Citeste in acest articol cum poti prepara un ceai de ghimbir delicios, alaturi de mirodenii care ii sporesc efectul, cum ar fi cuisoarele sau scortisoara. Radacina aromata si usor iute te va ajuta sa expectorezi si sa tii tusea departe.

Ceai de nalba

ceai de nalba
Foto: dreamstime.com

Ceaiul de nalba este recomandat pentru a ameliora afectiunile aparatului respirator, pentru bronsita, laringita si amigdalita. Substantele continute de frunzele de nalba protejeaza gatul, fiind utile in caz de inflamatii ale mucoaselor. Infuzia se pregateste dintr-o lingurita de planta maruntita la 300 ml de apa fierbinte. In cazul in care vrei sa faci cunostinta cu nalba si sub alta forma, incearca Secretul tibetan, un amestec din frunze de ceai alb si verde, cu flori de iasomie si salcam.

Indiferent de ceaiul pe care il alegi, nu uita sa-l insotesti cu miere, un remediu eficient impotriva tusei.

4 ceaiuri pentru a trata tusea 4.89/5 (97.78%) 9 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.