Dacă te-ai plictisit de dulcegării și vrei să-ți însoțești ceaiul cu ceva bun, dar sărat, încearcă rețeta de mai jos. Scones sunt un fel de mini-chifle pufoase, servite simple sau cu avocado, cremă de brânză, șuncă, măsline etc. Merg de minune la micul dejun sau ca gustare de după-amiază, alături de un Earl Grey, de exemplu.
Ingrediente
- 200 g făină
- 50 g unt, la temperatura camerei
- 25 g fulgi de ovăz
- 75 g brânză cheddar rasă
- 150 ml lapte
- un praf de sare
Mod de preparare
- Preîncălzește cuptorul la 200 grade C.
- Pune făina într-un vas mare și încorporează untul.
- Adaugă fulgii de ovăz, brânza rasă, sarea și laptele și amestecă bine, până obții un aluat moale. Dacă ți se pare că e prea uscată coca, mai adaugă un pic de lapte.
- Pudrează cu făină blatul de bucătărie și întinde aluatul într-o foaie nu mai subțire de 2 cm.
- Folosind un pahar, taie forme rotunde cu diametrul de circa 4 cm.
- Pune formele obținute într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, pudrează-le cu făină și, eventual, cu încă puțină brânză rasă, după care dă-le la cuptor pentru 12-15 minute, până când cresc și capătă o culoare aurie.
- Așteaptă să se răcească și… poftă bună!
Pornind de la rețeta de bază, poți improviza și personaliza gustările, adăugând în aluat verdețuri, condimente sau alte ingrediente tăiate mărunt (șuncă, ardei, ceapă etc), după plac.
Există scones și în varianta dulce, servite cu gem și smântână (sună a papanași :P), dar despre ele vom vorbi într-un articol viitor 😉
Sursă: bbcgoodfood.com
Am facut reteta, f gustoase, fara fulgi de ovaz…. dar am adaugat si un praf de copt , cred ca ati uitat sa il scrieti!
Super, ne bucurăm! Și nouă ne place să adaptăm rețetele 🙂