De obicei, când ne gândim la struguri ne vine în minte un pahar de vin parfumat sau îi asociem cu un platou de brânzeturi și nuci, în stil franțuzesc. Ei bine, strugurii pot fi folosiți și pentru a pregăti un ceai rece, perfect pentru a ne răcori în zilele caniculare. E super-simplu de făcut și nici nu ai nevoie de prea multe ingrediente.
Ingrediente ceai rece cu struguri
- 300-350 g struguri fără sâmburi
- 500 ml apă
- 2 lingurițe ceai negru
- câteva cuburi de gheață
- felii de lămâie, pentru ornare
Mod de preparare
- Spală bine strugurii; folosește blenderul pentru a obține un piure fin, pe care îl strecori ca să rămână doar sucul. Pune-l la frigider.
- Pregătește ceaiul conform instrucțiunilor, îndulcește-l după gust, apoi lasă-l să se răcească.
- Pune câteva cuburi de gheață într-o carafă, toarnă sucul de struguri și ceaiul, ambele reci. Ornează cu felii de lămâie și boabe de struguri și… băutura e gata! Enjoy!