Tartă cu piersici și migdale, de servit lângă ceai

Un dulce ușor și răcoritor, foarte gustos, care merge bine alături de o ceașcă de ceai. Astăzi te provocăm să gătești tartă cu piersici și migdale, bună de te lingi pe degete!

tarta cu piersici si migdale

INGREDIENTE

Pentru aluat

  • 175 g făină
  • 85 g unt rece nesărat, tăiat în bucăți mici
  • 1 lingură zahăr pudră
  • 2 gălbenușuri

Pentru umplutură

  • 100 g zahăr pudră
  • 140 g unt
  • 2 ouă bătute
  • 140 g migdale măcinate
  • 50 g făină
  • 3 piersici proaspete sau din conservă, feliate

Mod de preparare

Pentru a face aluatul, amestecă făina și untul, apoi încorporează zahărul. Adaugă un albuș de ou și o linguriță de apă, după care următorul albuș și încă o linguriță de apă, pentru a forma coca. Înfășoar-o în folie alimentată și las-o la frigider pentru 30 de minute.

Încălzește cuptorul la 200ºC. Pudrează suprafața de lucru cu puțină făină și întinde aluatul cu sucitorul. Pune hârtie de copt în forma de tartă și așează aluatul, acoperind cu grijă marginile. Lasă-l la cuptor pentru 10 minute, apoi scoate-l și fă câteva înțepături în baza rotundă, folosind o furculiță. Mai lasă-l încă 10-15 minute la copt.

În timp ce aluatul e la cuptor, pregătește umplutura. Bate zahărul și untul până când obții o pastă și adaugă ouăle, apoi migdalele și făina. Toarnă totul în forma de la cuptor, apoi aranjează feliile de piersici deasupra și mai lasă la copt 30-40 de minute, până când capătă o crustă aurie.

tarta cu piersici

Poți servi tarta cu frișcă sau înghețată și, desigur, o ceașcă de ceai alături. Noi îți recomandăm următoarele sortimente:

Poftă bună!


Sursă rețetăSursă foto

Tartă cu piersici și migdale, de servit lângă ceai
5 (100%) 1 vote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>