Sezonul rece își intră în drepturi, iar odată cu el parcă vrem tot mai mult să stăm la căldură, sub o pătură pufoasă, relaxându-ne cu o carte sau un film. Și, bineînțeles, cu ceva bun alături.
Deși la prima vedere par două băuturi foarte diferite, ceaiul și ciocolata caldă pot fi combinate într-o licoare gustoasă și consistentă. Frunzele de ceai vor da un plus de savoare ciocolatei calde, mai ales dacă folosești un sortiment de ceai aromatizat sau condimentat. Inclusiv prietenii care nu sunt pasionați de ceai vor fi impresionați.
Ce fel de ceai poate fi infuzat în ciocolată caldă? Sunt foarte multe tipuri care se potrivesc, deci alegerea e a ta! Te încurajăm să experimentezi cu ceaiul tău preferat. Iată câteva sugestii:
- Ceai negru Masala Chai Indian
- Ceai rooibos Cocos și Migdale
- Ceai matcha
- Ceai oolong Formosa Jade cu Caise
- Ceai Mentă Piperată
- Ceai rooibos Cele 5 Condimente
Ingrediente pentru o porție
- 250 ml apă
- 1 linguriță frunze de ceai, în funcție de preferințe
- 60 ml lapte cald (obișnuit sau vegetal)
- 1 lingură cacao pudră
- 1 linguriță miere sau alt îndulcitor
Mod de pregătire
- Într-un vas mic, încălzește apa la temperatura potrivită, în funcție de ceaiul ales.
- Adaugă frunzele de ceai și lasă-le câteva minute, respectând durata de infuzie a ceaiului respectiv. La final, scoate frunzele.
- Omogenizează laptele cald, cacaua și îndulcitorul și amestecă-le apoi cu ceaiul pregătit anterior.
- E gata de servit! Merge de minune cu niște biscuiți crocanți 😉
Sursa: theteacupoflife.com