Ceaiul care își schimbă culoarea

Ai gustat zeci de sortimente de ceaiuri, simple sau blenduri, cu infuzii în diverse culori naturale: galben-pal, verzui, verde aprins, cafeniu, negru sau roșu. Astăzi ne face plăcere să-ți povestim despre un CEAI ALBASTRU, care își schimbă ulterior culoarea!

Coloranți artificiali? Cerneală? O iluzie? Nope.

Elementul “magic” este un ingredient special, și anume planta Fasolea Fluturilor, cunoscută de secole ca fiind un veritabil colorant natural. Florile acestei plante împrumută apei culoarea lor albastră, astfel că infuzia rezultată va avea un aspect impresionant. Mai mult, în contact cu zeama de lămâie, ea se va transforma sub ochii tăi și va căpăta o nuanță mov, datorită schimbării nivelului de pH al lichidului.

Asemenea unui cocktail exotic, acest ceai va fi o prezență spectaculoasă la petreceri sau întâlniri cu prietenii și îți va uimi cu siguranță invitații. Poți să-l servești chiar și rece, în pahare elegante cu picior, decorate cu felii de lămâie sau portocală.

În magazinul d’Oro Tea găsești două sortimente de ceaiuri ce conțin Fasolea Fluturilor și pe care te invităm să le încerci:

Ceai de fructe Fluture Albastru

Infuzia te va impresiona nu doar prin culoarea albastră, ci și prin gustul de vanilie, dulce și delicat. Încă o veste bună: are o aciditate redusă, fiind bine tolerată chiar și de persoanele cu stomac sensibil sau care au probleme de digestie. Acest fapt se datorează bucăților de măr și morcov, care constituie baza acestui blend, înlocuind cu succes măceșele și hibiscusul.

Ceai de plante Chai Porto

Dacă îți plac infuziile picante, extravagante și vrei totodată să stai deoparte de cofeină, nici că se poate o alegere mai inspirată! Chai Porto combină ghimbir, coajă de portocală, lemn dulce și fenicul cu multe-multe condimente aromate: scorțișoară, lemn dulce, anason, cuișoare, piper roz, cardamom și piper negru. Tot florile de Fasolea Fluturilor sunt responsabile cu nuanța inițială – un turcoaz-verzui, care apoi se transformă în mov.

Ce zici? Cu care vrei să începi? 😉

Ceaiul care își schimbă culoarea 5.00/5 (100.00%) 2 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.