Pregătește-ți propriul ceai de Crăciun, plin de aroma bunătăților de sezon! Alături de turtă dulce, cozonac sau biscuiți, va fi parte dintr-un mic dejun de sărbătoare sau o gustare luată cu cei dragi, ori pur și simplu alături de o carte. Iată un mix gustos, cu parfum de iarnă, care te va încânta cu siguranță dacă îți plac condimentele!
- Alege baza. În funcție de preferințe, poți folosi un ceai negru (Darjeeling sau Earl Grey), verde (Bancha, Sencha) sau rooibos (clasic sau verde).
- Pregătește ingredientele.
- 4 lingurițe de ceai (baza)
- 1 linguriță de coajă de portocală uscată (Taie sau rupe coaja de portocală în bucăți mici și coace-le într-o tavă la cuptor, pentru 20-30 de minute, la 100°C. Lasă-le să se răcească)
- ½ linguriță piper roz
- 1 linguriță cuișoare
- 1 bețișor de scorțișoară, rupt în bucăți mai mici
- 2 steluțe anason, rupte în bucăți
- ½ bastonaș de vanilie, tăiat pe lungime și apoi în bucăți fine
- Creează mixul. Amestecă toate ingredientele și gata! Pune mixul într-un borcănel sau într-o cutie metalică (este important să se închidă ermetic) pentru a-l oferi cadou sau păstrează-l pentru tine.
- Prepară ceaiul. Ca să pregătești băutura, infuzează 1-2 lingurițe/ persoană. Servește-l într-o cană cu tematică de iarnă, ca de exemplu aceasta sau aceasta. Ori îl poți turna într-un pahar din sticlă, pentru a-i putea admira mai bine culoarea.