Așteaptă-l pe Moș Crăciun cu un ceai delicios!

Pregătește-ți propriul ceai de Crăciun, plin de aroma bunătăților de sezon! Alături de turtă dulce, cozonac sau biscuiți, va fi parte dintr-un mic dejun de sărbătoare sau o gustare luată cu cei dragi, ori pur și simplu alături de o carte. Iată un mix gustos, cu parfum de iarnă, care te va încânta cu siguranță dacă îți plac condimentele!

  1. Alege baza. În funcție de preferințe, poți folosi un ceai negru (Darjeeling sau Earl Grey), verde (Bancha, Sencha) sau rooibos (clasic sau verde).
  2. Pregătește ingredientele.
    • 4 lingurițe de ceai (baza)
    • 1 linguriță de coajă de portocală uscată (Taie sau rupe coaja de portocală în bucăți mici și coace-le într-o tavă la cuptor, pentru 20-30 de minute, la 100°C. Lasă-le să se răcească)
    • ½ linguriță piper roz  
    • 1 linguriță cuișoare
    • 1 bețișor de scorțișoară, rupt în bucăți mai mici
    • 2 steluțe anason, rupte în bucăți
    • ½ bastonaș de vanilie, tăiat pe lungime și apoi în bucăți fine
  3. Creează mixul. Amestecă toate ingredientele și gata! Pune mixul într-un borcănel sau într-o cutie metalică (este important să se închidă ermetic) pentru a-l oferi cadou sau păstrează-l pentru tine.
  4. Prepară ceaiul. Ca să pregătești băutura, infuzează 1-2 lingurițe/ persoană. Servește-l într-o cană cu tematică de iarnă, ca de exemplu aceasta sau aceasta. Ori îl poți turna într-un pahar din sticlă, pentru a-i putea admira mai bine culoarea.

Sursa de inspirație

Așteaptă-l pe Moș Crăciun cu un ceai delicios! 5.00/5 (100.00%) 3 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.