Mâna sus fanii untului de arahide! Dacă vrei să te bucuri de textura sa cremoasă asezonată cu gust de ciocolată și bucăți crocante de alune, încearcă rețeta de brownie de mai jos.
Alătură-i un ceai negru Ciocolată Belgiană sau oolong Susan Prăjit, pentru ca răsfățul să fie complet!
Ingrediente
- 175g unt nesărat
- 300g zahăr pudră
- 75g cacao
- 150g ciocolată neagră, ruptă în bucățele
- 2 lingurițe extract de vanilie
- 2 ouă
- 50g făină
- 25g alune prăjite, tocate grosier
- 400g lapte condensat
- 250g ciocolată neagră, tăiată mărunt
- 200g unt de arahide cremos
Mod de preparare
- Preîncălzește cuptorul la 180°C și tapetează o tavă pătrată (latură de aprox. 22 cm) cu hârtie de copt.
- Pune untul, zahărul, pudra de cacao și 50g de ciocolată negră, ruptă bucățele, într-un vas, la foc mic și amestecă până când untul și ciocolata se topesc.
- Toarnă compoziția într-un bol și încorporează pe rând extractul de vanilie, ouăle, apoi făina.
- Pune mixul în tavă și dă-o la cuptor pentru 25-30 minute. Când s-a copt, scoate-o și las-o să se răcească.
- Amestecă și topește pe baie de aburi ciocolata neagră tăiată mărunt (250g), untul de arahide și laptele condensat, iar după ce ai obținut o compoziție omogenă toarn-o peste baza de brownie răcită.
- Lasă la rece pentru minim 2 ore, până când crema de deasupra s-a întărit.
- Topește pe baie de aburi 100g de ciocolată negră, ruptă bucățele, apoi toarn-o deasupra prăjiturii, acoperind-o uniform și presară deasupra alunele mărunțite. Așteaptă să se răcească și apoi o poți savura.