Am descoperit un desert de efect, care poate fi un cadou minunat pentru pasionații de ceai și dulciuri. Aceste trufe cu ciocolată și matcha au o textură foarte plăcută – cremoasă, dar fermă. Te invităm să încerci să le prepari!
Ingrediente
- 115g ciocolată albă
- 3g pudră matcha
- 40g frișcă
- 10g lapte condensat
- 10g unt nesărat
- Pudră matcha pentru decor
Mod de preparare
- Rupe ciocolata în bucăți mai mici și topește-le pe baie de aburi.
- Ia vasul de pe foc și adaugă pudra matcha.
- Separat, amestecă frișca și laptele condensat, apoi pune la microunde pentru 20 de secunde.
- Toarnă acest amestec peste cel de ciocolată și matcha și omogenizează.
- Încorporează untul (la temperatura camerei).
- Toarnă totul într-o formă dreptunghiulară, tapetată cu hârtie de copt, și dă la congelator pentru 2-3 ore.
- Scoate amestecul întărit, presară peste el pudră matcha din belșug, apoi taie-l în forme mici, pătrate. Pentru a tăia mai ușor, ține înainte cuțitul în apă fierbinte.