Annona muricata – un ingredient inedit pentru ceai

Annona muricata sau Graviola, cunoscută în engleză ca Soursop, este o plantă nativă în regiunea tropicală a Americii, mai puțin cunoscută în Europa. În prezent, este cultivată în numeroase regiuni tropicale și subtropicale din lume, mai ales în Mexic, Peru, Brazilia, Ecuador, Guatemala, Haiti, dar și în India.

Iată câteva curiozități despre Graviola:

  • Fructele sale au o aromă similară cu a ananasului, iar gustul poate fi descris ca fiind un amestec de căpșune și mere, cu note de citrice. În schimb, textura este cremoasă, asemănătoare unei banane.
  • Fructele se pot consuma proaspete sau sub formă de sucuri și smoothies, dar se folosesc și la prepararea dulciurilor, înghețatei, bomboanelor, siropurilor etc.
  • Furnizează diferiți nutrienți, inclusiv vitaminele C și B (inclusiv tiamină, riboflavină și niacină), precum și minerale: calciu, fosfor și fier.
  • În medicina tradițională, fructele și frunzele plantei sunt folosite pentru a alina problemele digestive, inflamația, febra și tusea. Ceaiul preparat din frunze are un efect calmant.
  • Unele cercetări au arătat că Graviola are proprietăți antioxidante, anticancerigene și antiparazitare, însă este nevoie de mai multe studii științifice pentru a determina cu certitudine calitățile sale curative.

Până acum nu am văzut Graviola în supermarketurile de pe la noi (dacă știi, dă-ne de veste, chiar suntem curioși să încercăm fructul ca atare), așa că ne-am bucurat să aducem în shop-ul nostru un ceai aromatizat cu acest fruct.

Ceai verde Ceylon Gunpowder, aromatizat cu Graviola

Este vorba de ceai verde Ceylon Gunpowder, în care poți simți buchetul de arome specifice Annona muricata, în combinație cu frunze de ceai verde Gunpowder. Este un sortiment cu totul inedit, produs în regiunea Uva din Sri Lanka. Poate ai auzit deja de ceaiurile de Ceylon și știi că majoritatea sunt negre, fiind folosite adesea în sortimentele Earl Grey sau în blenduri cu fructe. Totuși, iată că există și ceaiuri verzi foarte bune care provin din această țară, Sri Lanka. Te invităm să le încerci și să ne spui părerea ta 😉

PS: Profităm de ocazie ca să-ți reamintim că avem și ceai Gunpowder simplu, din China.


Surse: utep.edu, sciencedirect.com

Annona muricata – un ingredient inedit pentru ceai 5.00/5 (100.00%) 1 vote

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.