Tartă cu pere – rețetă aromată de toamnă

Știai că există peste 6.500 de soiuri de pere în lumea întreagă?

Sunt fructe pline de vitamine și minerale, extrem de parfumate, cu texturi diverse – unele sunt mai tari, numai bune de ronțăit, altele moi și zemoase. Sunt foarte gustoase în deserturi, așa că azi îți propunem o rețetă care pune în valoare dulceața perelor, mai exact o tartă de savurat cu ceai.

Foto: culinaryginger.com

Pentru această rețetă poți folosi ce pere găsești: Abate, Conference, Bosc etc. Dacă vrei să-și păstreze mai bine forma în tartă, alege-le mai puțin coapte.

Ingrediente Tartă cu Pere

  • 300 g făină
  • 1 linguriță sare
  • 2 lingurițe zahăr tos
  • 170 g unt nesărat, tăiat în cuburi mici
  • 118 ml apă rece
  • 4 pere
  • 2 linguri unt nesărat, topit
  • 1 linguriță zahăr tos

Mod de preparare

  1. Amestecă într-un vas mare făina, sarea, 2 lingurițe de zahăr tos și 170 g de unt, apoi frământă până când obții un aluat, adăugând apa rece, dacă este nevoie.
  2. Pune aluatul pe o suprafață dată cu făină și formează o bilă. Acoper-o cu o folie de plastic, apoi dă-o la frigider pentru 15 minute.
  3. Tapetează o tavă cu hârtie de copt.
  4. Preîncălzește cuptorul la 200°C.
  5. Folosind sucitorul, întinde aluatul pe o suprafață pudrată cu făină și transferă-l în tavă.
  6. Taie perele pe lungime, în felii subțiri, și aranjează-le pe aluat.
  7. Unge marginile aluatului și perele cu unt topit (2 linguri) și pudrează cu zahăr tos (1 linguriță), cât mai uniform.
  8. Coace prăjitura circa jumătate de oră, până când aluatul devine auriu, apoi las-o să se răcească și servește-o.

Poftă bună!


Sursa

Tartă cu pere – rețetă aromată de toamnă 5.00/5 (100.00%) 1 vote

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.