Despre Gingko Biloba, arborele longeviv

Cu un nume exotic, o longevitate de invidiat și o reputație impresionantă pentru sănătate, azi îți prezentăm celebrul Gingko Biloba!

Nativ în China, Japonia și Coreea, Gingko Biloba sau “arborele pagodelor” a început să fie cultivat în Europa începând cu anul 1730. Este una dintre cele mai vechi specii de arbori, cercetătorii considerând că aceasta există de peste 200 de milioane de ani. Copacii pot ajunge la o înălțime de până la 30-40 m și pot trăi chiar mai mult de 1000 de ani. În China sunt arbori de Gingko despre care se crede că au o vârstă de peste 2500 de ani!

În medicina asiatică are o lungă tradiție de utilizare datorită proprietăților sale terapeutice. Gingko este cunoscut ca remediu natural și se spune că ajută la memorie, concentrare, stimularea circulației sangvine și ameliorarea unor afecțiuni ale ochilor, datorită cantităților mari de flavonoide și terpenoide conținute – antioxidanți care oferă protecție organismului.

Din frunzele sub formă de evantai se obțin diferite extracte, disponibile sub formă de capsule, tablete, soluții sau tincturi, iar din frunzele uscate se poate face o infuzie.

La suplimente nu ne pricepem, dar în magazinul nostru online avem tot ce-ți trebuie pentru a pregăti un ceai bun. Cumpără frunze uscate de Gingko Biloba pentru infuzie de aici!

Gingko biloba

Cu gust ușor amărui, de pământ, Gingko Biloba poate fi infuzat alături de plante sau fructe: mușețel, mentă sau alte mixuri de ingrediente. În shopul nostru îl găsești și într-o combinație bogată în vitamine, cu ceai verde și plante, care sperăm să-ți încânte simțurile: Fântâna Tinereții.

Unele categorii de persoane ar trebui să aibă grijă la consumul de Gingko Biloba: copiii, femeile însărcinate și care alăptează, cei cu epilepsie, cu probleme de circulație a sângelui sau anumite boli cardiovasculare.


Surse: medicalnewstoday.com, webmd.com

Despre Gingko Biloba, arborele longeviv 5.00/5 (100.00%) 6 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.