In lume circula zeci de mii de sortimente si amestecuri diferite de ceai, unele simple, altele combinate cu fel de fel de fructe si condimente. Dar unde gasim infuziile cele mai gustoase, cele mai proaspete si cele mai naturale si cum facem sa le alegem pe cele mai bune? Aceasta este intrebarea in jurul careia a crescut magazinul d’Oro Tea: in decembrie 2012 am deschis portile, oferindu-va un sortiment de 30 de ceaiuri atent alese. In prezent oferta noastra cuprinde peste 70 de ceaiuri ortodoxe, cu fructe si aromatizate.
Cautarea de noi ceaiuri ne-a adus pe 26 septembrie la targul de ceai, cafea si cacao COTECA din Hamburg. Vremea nu prea a tinut cu noi, cu toate astea calatoria ne-a oferit o experienta de neuitat si ne-a oferit prilejul de a incerca ceaiuri si amestecuri de plante din toate colturile lumii.
Deosebit de interesante ni s-au parut o combinatie de ceai verde cu smochine (intregi!) si un amestec natural de fructe, pe care vi-l vom dezvalui in urmatoarea luna. Totodata cochetam tot mai mult cu ideea de a introduce ceaiul ca ingredient in prajituri si deserturi. Daca ne urmariti pe Pinterest ati observat probabil ca am inceput sa colectionam retete de prajituri cu ceai. In ultimele luni am incercat retete de tarte, checuri si inghetata, toate nemaipoment de gustoase, la Hamburg insa am facut cunostinta cu o ciocolata cu matcha, care a depasit orice asteptari. Savoarea ei ne-a lasat fara cuvinte. Primul gand a fost ca trebuie neaparat sa o gustat si voi.
Pana punem la punct tot ce trebuie pentru a o include in oferta d’Oro Tea, va invitam sa ne povestiti experientele voastre cu ceaiul matcha. Il consumati doar ca ceai sau l-ati folosit si in prajituri? V-ar tenta sa incercati ciocolata cu matcha?
Ciocolată cu matcha sună grozav! 🙂 La fel şi ceaiul verde cu smochine! Dacă stau să mă gândesc, nu cred că am văzut în multe ceaiuri smochine…
Nup, nu sunt multe ceaiuri cu smochine, cu atat mai putin cu smochine intregi. Sper sa-l avem deja la finalul lunii.