Tea Party. Cum să organizezi o petrecere cu ceai

Dacă plănuiești o petrecere de ziua ta, cu ocazia unui eveniment special sau pur și simplu vrei un pretext bun să te vezi cu prietenii, dă un Tea Party!

Ceaiul de după-amiază este o idee excelentă pentru a-i reuni pe cei apropiați la o mică petrecere cu ceai, care pentru majoritatea s-ar putea să fie o experiență în premieră.

Inspirați de ceaiul de la ora cinci, răgazul atât de iubit de britanici, iată cum să pregătești un Tea Party pe cinste!

1. Găsește o temă

Decide dacă vrei o petrecere mică și simplă sau ceva mai extins, extravagant, cu multe ceaiuri și gustări. De exemplu, poți merge doar pe clasicul ceai negru cu câteva gustări sau poți transforma întâlnirea într-o adevărată degustare de sortimente deosebite. Te poți gândi la o culoare, o textură, o țară, un element care are legătură cu anotimpul sau cu evenimentul sărbătorit, dacă e cazul.

2. Alege data și trimite invitațiile

Cel mai simplu e să trimiți invitațiile online, după ce ai decis data și ora la care vei ține petrecerea. Poți folosi canva.com sau alte site-uri gratuite de design pentru a crea o grafică frumoasă. Dacă vrei să dai o notă mai șic evenimentului, printează invitațiile și trimite-le prin poștă sau dă-le direct invitaților.

3. Stabilește meniul de ceai și gustări

Chiar dacă ceaiul negru este prima alegere a englezilor, poți improviza cu absolut orice fel de sortimente preferi. Recomandarea noastră este să mergi pe 1-2 ceaiuri clasice, simple, cum ar fi Earl Grey, Assamsau Senchași să adaugi apoi ceaiuri mai deosebite. Sortimente ca Jasmine Phoenix Eyes, Pai Mu Tan Silvery Needle, Dulceața Cerului Guangxi, Gyokuro sau Yun Wu Cha Supreme vor face furori printre cunoscătorii de ceai.

Dacă vrei să-ți impresionezi oaspeții, poți alege un ceai care își schimbă culoarea sau poți să îi servești cu cocktail-uri pregătite pe bază de ceai. Dacă este vară, poți să oferi doar ceaiuri reci.

De preferat e să fie la îndemână și infuzii de plante sau fructe, pentru cei mai „conservatori”. Inspirație budistăVis Tangerin, Paradis tropical sau Ștrudel cu mere sunt alegeri foarte inspirate.

Alături de ceai se potrivesc multe tipuri de gustări, atât sărate, cât și dulci. La un Tea Party britanic sunt foarte apreciate scones, chifle pufoase cu frișcă și gem, în stilul Devonshire, mini-sandvișuri, biscuiți, fructe, cupcakes, chec, tarte cu fructe, platou cu brânzeturi, nuci și crackers etc. Încearcă să păstrezi echilibrul dulce-sărat și nu pune foarte multe tipuri de gustări.

4. Pregătește spațiul

Alege masa unde vei așeza ceaiurile și gustările. Optează pentru ceaiuri vrac și pune fiecare sortiment în câte un bol cu o linguriță, alături de nume și, eventual, lista cu ingrediente. Așază la îndemână filtrele de ceai, astfel încât fiecare invitat să-și poată pregăti ceaiul preferat.

Scoate pe masă cești, farfuriuțe, lingurițe, șervețele și unul sau mai multe ceainice (care vor fi umplute cu apă caldă), ținând cont de numărul de persoane. Nu trebuie neapărat să fie din același set.

O față de masă, lumânări, câteva buchete cu flori, muzică pe fundal și decorațiuni în ton cu tematica (dovleci, ciocolată, conuri de brad, suveniruri dintr-o vacanță etc.) vor crea o ambianță cu adevărat specială. Pont: În loc de față de masă poți folosi o hârtie frumoasă de împachetat cadouri.

În funcție de ceaiurile alese, vei avea pe masă recipiente cu lapte, lămâie, zahăr și/sau miere și chiar ierburi aromatice proaspete (mentă, busuioc) și fructe tăiate (felii de mere, piersici, portocale, kiwi, căpșuni etc).

Gândește-te dacă vei prepara chiar tu gustările sau le cumperi gata pregătite. Cel mai bine e să mergi la sigur cu rețete sau produse deja testate anterior.

5. Alte idei

Dacă ai mai mulți invitați, o idee bună ar fi să pregătești și câteva boardgames sau filme, în caz că vreți să prelungiți petrecerea.

La plecare poți oferi fiecărui oaspete câte un mini-cadou simbolic, dar practic, ca de exemplu: mici borcănele cu miere sau gem, ceaiuri, biscuiți, lingurițe elegante, infuzoare etc.

Petrecere frumoasă!

Surse: theteacupoflife.com, remodelaholic.com, thespruceeats.com

Tea Party. Cum să organizezi o petrecere cu ceai 5.00/5 (100.00%) 4 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.