Cele mai bune ceaiuri cu zmeură

Proaspătă sau congelată, zmeura este un ingredient ideal pentru smoothie-uri, tarte, prăjituri, clătite, dulcețuri, salate sau mâncată simplă, culeasă direct din tufele sălbatice. Noi spunem că se potrivește perfect și în ceai, indiferent că e vorba de o infuzie de fructe și plante sau un ceai alb, verde sau oolong.

Zmeura vine nu doar cu un gust excelent, ci și cu o mulțime de beneficii pentru sănătate. Datorită conținutului generos de vitamina C, zmeura contribuie la întărirea sistemului imunitar. Aportul consistent de mangan, magneziu, calciu, zinc, potasiu, fosfor, vitaminele A, B și D fac din acest fruct un adevărat aliat pentru organism. Menține sănătatea inimii, are proprietăți anitoxidante și antimicrobiene, la care se adaugă un conținut redus de calorii și multe fibre.

Infuziile cu zmeură sunt ușoare și deosebit de parfumate, iar cei care iubesc ceaiurile fructate vor fi încântați să descopere cât de bine se păstrează aroma.

Iată care sunt ceaiurile noastre preferate cu zmeură:

Ceai alb Zmeură Trandafiri

Un ceai ca o grădină de vară. Combinația delicată de zmeură și trandafiri iese în evidență pe fundalul ceaiului alb. Amatorii de ceaiuri florale vor regăsi în acest mix trandafiri roşii, galbeni şi roz, cu parfumul lor inconfundabil. Piperul roz este responsabil de after-taste-ul ușor picant, însă nimic exagerat.

Ceai verde Zmeură Mentă

Menta este o plantă aromatică folosită adesea ca remediu natural, iar în acest blend conferă un plus de prospețime infuziei, echilibrând aroma de zmeură și ceaiurile verzi chinezești Yin Xiang și Chun Mee. Citește mai multe despre ceaiul Zmeură Mentă în acest articol.

Ceai de fructe Visul Copilăriei

Cu un gust de compot, asemenea celui din copilărie, această infuzie fără cofeină reunește cele mai bune fructe de pădure și are un conținut ridicat de antioxidanți și vitamine. La loc de cinste se află zmeura, care alături de coacăze, căpșune și stafide dă ceaiului un gust jucăuș.

Ceai verde Grădina Dragonului

Zmeura este însoțită în acest blend de două ceaiuri chinezești de excepție: ceai verde Gunpowder și ceai alb Mao Feng, precum și de alte fructe savuroase, care colorează băutura într-o nuanță elegantă. Va avea succes și la persoanele care nu beau ceai în mod obișnuit, preferând infuziile.

Descoperă și o rețetă inedită: budincă de chia cu ceai negru și zmeură

Cele mai bune ceaiuri cu zmeură 5.00/5 (100.00%) 5 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.