Guava, fructul tropical care îți aduce vara în cana cu ceai

Am adus un ceai nou în magazin pe bază de guava (Ceai rooibos Guava Chilli), așa că ne-am gândit să-ți povestim puțin despre acest fruct deosebit de aromat și dulce.

Guava este un fruct nativ în Mexic, America Centrală, Caraibe și America de Sud, dar care în prezent se cultivă în multe regiuni tropicale și subtropicale. În prezent, India este pe primul loc în producția de guava, cu peste 40% din totalul producției mondiale.

Fructul are o formă rotunjită, de obicei, cu o coajă galbenă sau verde deschis. Când este coaptă, miroase puternic, a dulce, iar unele persoane descriu gustul său ca fiind ceva între căpșuni și pere sau chiar ca o combinație de mai multe fructe. Aroma și culoarea pulpei variază în funcție de varietate, existând mai multe soiuri de guava: roz, albă, galbenă etc.

Bogată în antioxidanți, vitamina C, potasiu și fibre, guava are multe beneficii pentru sănătate, ca mai toate fructele: contribuie la sănătatea inimii, îmbunătățește digestia și ajută la o imunitate puternică.

Nu este un fruct foarte popular pe la noi. Dacă vrei să guști guava, s-ar putea să o găsești proaspătă la raioanele cu fructe exotice din hipermarketuri sau în conservă, în combinație cu alte fructe tropicale, ca ananas și papaya.

Desigur, te invităm să încerci ceaiurile cu guava din shop-ul nostru!

Ceaiul Guava Chilli are o bază de rooibos, aromatizată cu portocale, cocos, scorțișoară, piper roz și, desigur, chilli și guava. Nu conține cofeină, dar gustul său ușor picant te va revigora cu siguranță.


Căpșune Guava o să-ți placă dacă apreciezi fructele exotice, deoarece are inclusiv ananas și papaya. Această infuzie din fructe cu o ușoară tentă de vanilie te va face să visezi la zilele calde de vară, indiferent de anotimp.

Tu știai despre acest fruct? L-ai gustat?

Guava, fructul tropical care îți aduce vara în cana cu ceai 5.00/5 (100.00%) 3 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.