Gustare pentru ceai: Brioșe cu struguri și scorțișoară

Strugurii sunt deliciul toamnei, motiv pentru care astăzi îți propunem o rețetă de brioșe cu aceste fructe dulci, de sezon. Sunt numai bune de savurat alături de un ceai de plante sau în compania unui Rooibos Punch de scorțișoară, dacă vrei să-i accentuezi aroma. Combinația brioșe dulci + ceai îți va bucura cu siguranță pauzele și pofta.

Brioșe cu struguri și scorțișoară

Ingrediente Brioșe cu Struguri

  • 200 g zahăr
  • 120 ml ulei
  • 2 ouă
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 250 g făină
  • 1 1/2 lingură scorțișoară măcinată
  • 1 lingură praf de copt
  • 250 g iaurt simplu
  • 250 g struguri fără sâmburi

Mod de preparare

  1. Preîncălzește cuptorul la 175º C.
  2. Într-un vas, amestecă zahărul și uleiul, apoi încorporează ouăle pe rând și adaugă esența de vanilie.
  3. Într-un alt recipient combină făina, scorțișoara și praful de copt.
  4. Toarnă treptat mixul uscat peste cel umed și omogenizează, alternând cu iaurtul.
  5. La final, pune strugurii și amestecă bine.
  6. Pregătește o tavă de brioșe cu forme din hârtie, după care împarte compoziția în fiecare spațiu, lăsând loc pentru a crește.
  7. Coace brioșele timp de 15-20 de minute sau până când bețișorul de lemn iese curat.

Poftă bună!


Gustare pentru ceai: Brioșe cu struguri și scorțișoară
5 (100%) 1 vote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>