De ce să bei ceai de melisa (roiniță)

Roinița sau melisa (“Melissa officinalis”, după numele din buletin) este o plantă din aceeași familie cu menta, folosită de secole ca remediu pentru a combate diferite afecțiuni. Frunzele puse în apă fierbinte creează o infuzie aromată, cu proprietăți benefice pentru organism. De asemenea, se pot infuza și florile de melisa, ce au culoarea albă.

De ce să bei ceai de melisa (roiniță)
Foto: theherbalacademy.com

Ceai de melisa – beneficii

Iată o parte dintre proprietățile roiniței, de care poți profita dacă o consumi sub formă de infuzie sau ca atare: 

  • Contribuie la un somn odihnitor. Dacă vrei să adormi mai ușor și să te odihnești mai bine, bea un ceai de roiniță seara, înainte de culcare. Eventual, poți combina melisa cu alte plante ce ajută la tratarea insomniei, cum ar fi mușețelul, valeriana sau teiul.
  • Ajută digestia. Despre roiniță se știe că îmbunătățește digestia și alină durerile abdominale. Alături de mentă, face o infuzie excelentă pentru a scăpa de indigestie. Mai poți consuma frunzele de melisa după masă, într-un smoothie sau combinate cu iaurt.
  • Reduce senzația de greață. Având în vedere impactul benefic asupra sistemului digestiv, melisa poate fi de folos în caz de greață, de preferat în combinație cu alte plante.
  • Diminuează stresul. Ceaiul de melisa poate calma simptomele stresului, te poate ajuta să te relaxezi și îmbunătățește starea de spirit. Unele studii au arătat că roinița este eficientă și în stările nervoase sau de anxietate.
  • Ameliorează durerile de cap. Roinița poate ajuta la tratarea durerilor de cap, mai ales dacă acestea sunt cauzate de stres, iar proprietățile relaxante ale plantei contribuie la destindere și detensionarea mușchilor.

În magazinul online d’Oro Tea găsești melisa în două mixuri de plante aromate – Belșug de Vitamine și Bună dimineața, ce conțin ingrediente bune pentru trup și suflet.

Le-ai încercat? Cum ți s-au părut? 


Surse: sanatatecuplante.ro, healthline.com, livestrong.com

De ce să bei ceai de melisa (roiniță) 3.59/5 (71.79%) 78 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.