Rețetă: ceai rece cu pepene galben și mentă

Vara e în toi, deci e cazul să ne răcorim cu ceva gustos, aromat și hidratant. Dacă îți place pepenele galben, află că poți să-l combini cu ceaiul pentru o băutură deosebit de parfumată, fresh, care îți va deschide apetitul pentru vacanță și relaxare. Încearcă un ceai rece cu pepene galben și mentă!

Foto: matchasecrets.com
Foto: matchasecrets.com

Ingrediente

  • 500 ml apă
  • câteva frunze proaspete de mentă
  • 2 lingurițe ceai verde
  • 100 gr zahăr
  • 350 grame miez de pepene galben tăiat cuburi
  • 4-5 cuburi de gheață
  • felii de lămâie și frunze proaspete de mentă, pentru decor

Mod de preparare

  1. Fierbe apa, apoi dă-o la o parte de pe foc și pune frunzele de ceai și de mentă.
  2. Acoperă recipientul și așteaptă să se infuzeze timp de 3-5 minute.
  3. Scoate frunzele de mentă și de ceai și adaugă zahărul, amestecând. Așteaptă să se răcească.
  4. Într-un blender, pasează pepenele galben.
  5. Adaugă peste pepene cuburile de gheață, ceaiul și continuă să omogenizezi amestecul.
  6. Pune băutura într-un pahar și decoreaz-o cu felii de lămâie și frunze proaspete de mentă, după preferințe.

Sursă: tasteofhome.com

Rețetă: ceai rece cu pepene galben și mentă
5 (100%) 2 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *