Rețetă: Cheesecake cu matcha (fără coacere)

E vară, deci probabil nu te tentează să aprinzi cuptorul chiar dacă e vorba de pregătit ceva bun și dulce. Don’t worry, pentru rețeta de azi nu ai nevoie de foc, ci doar de câteva ingrediente bine alese și de pudră matcha, că tot am adus vorba despre acest ceai minunat în ultima perioadă.

Ingrediente Rețetă Cheesecake cu Matcha

Foto: tastemade.com

Pentru bază

  • 200 g biscuiți simpli
  • 1 linguriță pudră matcha
  • 65 g unt nesărat, topit

Pentru cremă

  • 400 g cremă de brânză, la temperatura camerei
  • 80 g zahăr tos
  • 2 lingurițe pudră matcha
  • 400 ml frișcă
  • sucul de la o lămâie
  • 1/2 lingură extract de vanilie
  • 2 lingurițe gelatină pudră
  • 2 1/2 linguri apă rece

Mod de preparare

  1. Începe prin a face baza prăjiturii: amestecă untul topit, pudra matcha și biscuiții sfărâmați (cu robotul de bucătărie sau manual), apoi presează blatul astfel obținut într-o formă rotundă cu fund detașabil. Las-o la frigider în timp ce prepari umplutura.
  2. Pune crema de brânză într-un vas și omogenizeaz-o cu mixerul până când devine moale.
  3. Adaugă pudra de matcha și zahărul și amestecă. Toarnă frișca, sucul de lămâie și extractul de vanilie, continuând să omogenizezi.
  4. Într-un bol mic, înmoaie gelatina în apă și las-o la cuptorul cu microunde pentru 30 de secunde. Pune gelatina în umplutură, apoi folosește mixerul pentru a o integra în compoziție.
  5. Scoate blatul de la frigider, toarnă deasupra crema rezultată și mai lasă cheesecake-ul la rece pentru aproximativ 3 ore, până când se întărește.
  6. Folosind un cuțit, desprinde cu grijă marginile prăjiturii de formă, apoi scoate-o și pune-o pe o farfurie mare.
  7. Pudrează cheesecake-ul cu pudră matcha și gata! Poți să-l savurezi!

Sursa: www.tastemade.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.