Rețetă ușoară: Biscuiți în formă de inimă pentru ceai

Dacă tot am povestit despre ceaiurile pentru îndrăgostiți, ne-am gândit să le alăturăm un dulce pe măsură: biscuiți în formă de inimă, perfecți pentru Valentine’s, Dragobete sau oricare altă zi în care vrei să te bucuri de o doză extra de iubire la ceaiul preferat.

Ingrediente

  • 250g făină
  • 65g zahăr
  • Un praf de sare
  • 225g unt rece, tăiat în cubulețe
  • 1 lingură apă rece
  • 1 linguriță extract de migdale
  • 225g ciocolată neagră, topită la baie de aburi

Preparare

  1. Într-un vas mare, amestecă făina, zahărul și sarea.
  2. Încorporează untul, apoi toarnă apa și extractul de migdale, formând un aluat.
  3. Pudrează cu făină o suprafață netedă și întinde aluatul într-o foaie cu o grosime de 3,5 cm.
  4. Cu ajutorul unei forme de inimă, taie aluatul; pune biscuiții pe o tavă acoperită cu hârtie de copt, la 2-3 cm distanță unul de altul. Acoperă tava și las-o la frigider pentru 30 de minute.
  5. Coace biscuiții la 160° C pentru 15 minute sau până când marginile devin cafenii.
  6. Înmoaie fiecare biscuit, pe jumătate, în ciocolata topită. Lasă-l puțin să se scurgă, apoi pune-l pe o hârtie cerată până când glazura se întărește.

Sunt delicioși în compania unui ceai English Breakfast cu lapte sau lângă un ceai negru “Ciocolată Belgiană”, pentru iubitorii de ciocolată.

Foto: tasteofhome.com

Sursa: tasteofhome.com

Rețetă ușoară: Biscuiți în formă de inimă pentru ceai 5.00/5 (100.00%) 3 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.