Șarm antic și durabilitate. Ceainicele din cupru

Ceainicele de cupru sunt folosite de secole pentru a încălzi apa de ceai, remarcându-se prin silueta rotunjită și toarta curbată. Aerul lor antic, tradițional te duce cu gândul la era Victoriană. Au revenit însă la modă, iar în prezent sunt disponibile în variante diverse, simple sau cu decorațiuni elegante, unele combinând cuprul cu materiale moderne.

Există ceainice de cupru pentru fiert apa, dar și unele doar pentru infuzat ceaiul.

Indiferent de modul de întrebuințare, aceste ceainice ies în evidență prin aspectul vintage, deci sunt ideale nu doar la pregătirea ceaiului, ci și ca obiecte decorative, care se încadrează bine în interioarele elegante.

Cuprul este un conductor optim pentru căldură, astfel că apa se va încălzi rapid, iar temperatura se va menține ridicată pentru mai mult timp. Materialul nu se pătează și previne acumularea de mucegai.

Se curăță ușor, având nevoie doar de o clătire după fiecare utilizare. Cu toate acestea, nu păstrează mirosul ceaiului, deci un ceainic poate fi folosit pentru infuzarea unor sortimente diferite. 

Datorită design-ului special, este un cadou inspirat pentru persoanele mai pretențioase, care apreciază obiectele cu aspect antichizat sau care colecționează piese vintage.

Ceainicele de cupru se mențin bine în timp, la fel ca cele de fontă, deci sunt o investiție pe termen lung. Deși au un preț mai ridicat, sunt foarte rezistente și își vor face treaba pentru mulți ani.

Variantele moderne îmbină funcționalitatea cuprului cu porțiuni din lemn, os sau sticlă, pentru un look futurist, mai ușor de integrat într-un decor contemporan.

Surse: ezinearticles.com, willowandeverett.com

Șarm antic și durabilitate. Ceainicele din cupru 5.00/5 (100.00%) 5 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.