Sfaturi pentru a te bucura de ceai la birou

Ceaiul reprezintă o companie extrem de plăcută la birou, unde cât ai clipi, îţi poate aduce aroma confortului de acasă. Mai mult decât atât, este o modalitate plăcută de a te hidrata, oferă o binemeritată pauză de socializare (chiar dacă ceilalţi colegi preferă cafeaua) şi te energizează în după-amiezile în care îţi lipseşte entuziasmul şi productivitatea.

Fujian-Pearl-ceai-alb-doroteaCe faci însă dacă ai o zi foarte ocupată şi nu ai timp să te răsfeţi cu ritualul complet cu care te-ai obişnuit? Îţi prezentăm câteva idei pentru a te bucura de ceaiul tău preferat chiar şi în cazul unui program aglomerat:

  • Inspiră-te din metoda tradiţională de preparare a ceaiului în Rusia: fă-ţi de acasă un ceai foarte concentrat, răceşte-l şi ia-l cu tine la birou. Când vrei să bei un ceai, trebuie doar să-ţi pui în cană puţin din acest concentrat şi să completezi cu apă caldă, în funcţie de cât de tare îţi place să-ţi bei ceaiul. De ce este această variantă mai potrivită decât cea clasică, adică un ceai la termos? Un ceai verde cald păstrat în termos va oxida şi va dobândi un gust astringent, diferit de cel delicat al ceaiului proaspăt pregătit. În schimb, lichidul rece va menţine aroma ceaiului. Îl poţi face chiar şi de seara, dacă dimineaţa ai puţin timp la dispoziţie.

Mod de preparare: Foloseşte circa 2 linguriţe de frunze de ceai la 200 ml de apă fierbinte şi lasă-le la infuzat cel puţin 10 minute. În cazul ceaiurilor oolong sau pu-erh, poţi să aştepţi chiar şi până la 20-30 de minute. Din această cantitate, turnând apoi la birou apă caldă, poţi obţine cam 1 litru de ceai.

  • Ţine aproape un ceainic cu infuzor inclus. Este mai greu de manevrat, însă îţi asigură o cantitate suficientă de ceai pentru a te bucura de el pe toată durata zilei. Poţi încerca un ceai de fructe, care este la fel de delicios atât cald, cât şi rece.
  • Pregăteşte-ţi de acasă “doza” de ceai, folosind filtre. Pliculeţele astfel obţinute le poţi pune într-un recipient de plastic sau într-o punguţă şi sunt gata de folosit oricând ţi-e poftă de un ceai bun.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • Însoţeşte-ţi ceaiul cu câţiva biscuiţi pe măsură, sub formă de pliculeţe cu ciocolată, şi ziua va fi mai dulce chiar dacă ai de făcut rapoarte şi de terminat multe proiecte. În plus, cu siguranţă vei trezi curiozitatea colegilor.! Poate chiar îl vei convinge să amenajaţi un colţ de ceai la birou. 🙂

Surse: hojotea.com, infographicportal.com

Sfaturi pentru a te bucura de ceai la birou 5.00/5 (100.00%) 5 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.