Tips&tricks pentru a obține un ceai rece perfect

Pe timp de vară toridă, ceaiul cald este o alegere foarte potrivită pentru răcorire, așa că te încurajăm să păstrezi aproape cana cu ceaiul preferat chiar și la plajă. Totuși, pentru cei care nu concep să bea ceva fierbinte când canicula e la ordinea zilei, există ceaiurile reci (iced tea). Nu ne referim la cele cumpărate la sticlă din supermarketuri, unde procentul propriu-zis de ceai este aproape de zero, ci la cele homemade, pregătite din ceaiuri de calitate.

Am strâns deja pe blogul d’Oro Tea mai multe rețete de ceaiuri reci, în care infuziile sunt asortate cu fructe, plante aromatice și mirodenii. Iată și câteva sugestii generale de pregătire a ceaiurilor reci, pentru a te bucura de infuzii speciale!

ceai rece

Alege un ceai aromatizat

Ceaiurile simple, cu aromă subtilă, își pot pierde din intensitatea gustului în infuzia rece, deoarece parfumul lor delicat se detectează mai greu la o temperatură scăzută. Amestecurile de frunze de ceai și fructe, precum și ceaiurile aromatizate, intense, vor face o figură mai bună servite reci. Încearcă Verde cu Iasomie, Grădina Dragonului sau Viață Veșnică. Desigur, asta nu înseamnă că nu trebuie să încerci și sortimentele simple de ceaiuri în varianta “iced”. Dacă vorbim de “ceai” în sensul larg al termenului, mixurile de fructe sunt ideale pentru a fi savurate cu gheață.

Încearcă infuzarea la rece

Sari peste etapa aprinderii aragazului pentru a fierbe apa și infuzează frunzele de ceai în lichidul rece. Nu e nimic complicat, se schimbă doar timpul de infuzare: pentru fiecare minut în apă caldă este recomandat să lași ceaiul la infuzat în apă rece (în frigider) pentru două ore. De exemplu, dacă pe ambalaj timpul sugerat este de 2 minute, lasă frunzele de ceai în apă rece 4 ore. Mai multe detalii despre această metodă găsești în articolul Răcorire naturală cu ceai rece.

Pregătește o infuzie mai tare

Dacă ai de gând să plusezi cu multe cuburi de gheață în ceaiul tău rece, asigură-te că faci o infuzie mai concentrată, care să nu se dilueze atât de tare. În loc de două lingurițe/ cană, dublează doza de frunze de ceai.

Adaugă mirodenii și fructe proaspete

Dacă ceaiul tău preferat are un gust prea “șters” când e rece, însoțește-l cu ingrediente proaspete sau câteva picături de sucuri naturale de fructe. Feliile de citrice, piersici, căpșuni, frunzele de mentă și busuioc, steluțele de anason, cubulețele de pepene sunt câteva idei delicioase. Ceaiul tău va fi nu doar mai gustos, dar va arăta și foarte bine!

ceai infuzat rece de vara

Servește ceaiul rece în pahare transparente de sticlă

În loc de cănile sau ceștile clasice, optează pentru carafe și pahare de sticlă sau chiar borcane, care vor pune în evidență culoarea plăcută a infuziei și a celorlalte ingrediente.

Experimentează

Testează diferite tipuri de ceaiuri și cantități, combină arome și nu te sfii să faci experimente cu sortimentele tale preferate. Până la urmă, de gustibus non disputandum est 😉

Tips&tricks pentru a obține un ceai rece perfect 5.00/5 (100.00%) 7 votes

Un răspuns la „Tips&tricks pentru a obține un ceai rece perfect”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.