Tot ce trebuie să știți despre ceaiul alb

ceai alb licoareCeaiul alb este în principiu foarte asemănător ceaiului verde, așa că dacă l-ați încercat pe unul dintre ele este foarte posibil să vă placă și celălalt. Diferența dintre cele două e dată de procesul de prelucrare ușor diferit. La recoltarea ceaiului alb se aleg doar frunzele fragede și bobocii încă nedeschiși ai plantei.

Frunzele de ceai alb au o culoare mai deschisă, la unele sortimente duce ușor spre gri. Infuzia are o notă de alb-gălbui, iar de aici a luat naștere și denumirea de “ceai alb”.

Ceai alb – Beneficii

Ceaiul alb ne servește cu o paletă largă de efecte benefice asupra sănătății. Influențează pozitiv sistemul de circulație a sângelui și oprește creșterea celulelor adipoase, ajutându-ne să pierdem în greutate.

În ceaiul alb se regăsește și metilaxantina, care are un efect similar cu cel al cofeinei. Metilaxantina are însă nu doar efecte energizante, ci aduce și o notă de relaxare. Pe lângă metilaxantină, ceaiul alb este bogat și în polifenoli, substanțe care acționează împotriva radicalilor liber din corp și astfel poate juca un rol important în prevenirea pe termen lung a cancerului.

Ce proprietăți are ceaiul alb?

Flavonoidele din ceai contribuie la reducerea tensiunii arteriale și astfel scade și riscul dezvoltării diferitelor afecțiuni cardiovasculare. De asemenea, ceaiul alb ajută la reducerea colesterolului și a nivelului de zahăr din sânge, fiind potrivit inclusiv pentru diabetici. Este foarte benefic pentru persoanele care se confruntă cu probleme ale oaselor, ca osteoporoză sau artrită. Sistemul imunitar are de câștigat în urma consumului de ceai alb, datorită proprietăților antibacteriene ale acestuia. Ceaiul alb are grijă de sănătatea orală, iar dinții și gingiile se bucură astfel de protecție suplimentară.

La o ceașcă de ceai alb. Cum se prepară

Prima regulă pe care trebuie să o țineți minte este să nu infuzați niciodată ceaiul alb în apă clocotită, căci asta vă duce la arderea frunzelor și la distrugerea multor substanțe prețioase. În general, ceaiul alb se infuzează la 70-80 °C. În lipsa unui termometru, temperatura apei se poate măsura prin metoda aceasta. În funcție de preferințe și tipul de frunză, lăsați ceaiul la infuzat între 2 și 5 minute.

În final, filtrați ceaiul de frunze și bucurați-vă de o ceașcă de vis! Pentru filtrare puteți utiliza sitele (cu o plasă foarte fină), infuzoarele metalice sau filtrele de hârtie.

Bucurați-vă de ceai într-o oră liniștită, astfel încât să-i gustați savoarea din plin!

Recomandările noastreCeai alb cu Zmeura si Trandafiri

Ceai alb „Dulceața Cerului” 

Un ceai alb excelent, provenit din China și obținut prin prelucrare manuală, “Dulceața Cerului” conține doar frunzulițe și muguri fragezi de ceai, ușor alungiți. Este un sortiment de top și îl vei îndrăgi datorită gustului suav, rafinat, fără arome artificiale.

Ceai alb „Zmeură cu Trandafiri”

Ceai alb asortat cu bucățele aromate de zmeură și muguri de trandafir – roșii, galbeni și roz. Sună minunat, așa-i? Mai ales că zmeura se remarcă prin proprietăți antimicrobiene și conținutul generos de vitamina C, magneziu, cupru, calciu, alături de mulți antioxidanți. În plus, piperul roz condimentează discret toată această infuzie parfumată, pentru un gust exotic.

Ceai alb “Pai Mu Tan”

Cunoscut și sub denumirea de “Bujorul Alb”, Pai Mu Tan este un ceai alb de calitate superioară, cultivat în regiunea Fujian din China. Se obține din frunze mari și muguri verzi-măslinii, care dau o infuzie deschisă la culoare, cu gust lejer, floral. Are un conținut relativ redus de cafeină, dar foarte mulți antioxidanţi.

Ceai alb “Ya Bao”

Acest sortiment este cu adevărat spectaculos! Mugurii de culoare crem sunt culeși de la arbuști sălbatici de ceai, care cresc în provincia chineză Yunnan, la altitudini de circa 1.500 de metri, iar pentru recoltarea lor este nevoie de multă grijă și pricepere. Infuzia de ceai are o culoare galben-verzuie, iar gustul te va surprinde prin notele discrete de vanilie, pin și caprifoi.

Ceai alb „Templul Zeilor”

O combinație de ceai alb Pai Mu Tan cu diferite tipuri de ceai verde și fructe exotice proaspete: ananas, mango, papaya, căpșune, coacăze roșii și multe altele. În cadrul expoziției de ceai “World Tea Expo”, ținută în 2012 în Statele Unite ale Americii, acest ceai a fost premiat cu titlul de “North American Tea Champion”.

Poate mai multe sortimente de ceai alb, vizitați magazinul nostru.

Tot ce trebuie să știți despre ceaiul alb 4.36/5 (87.27%) 22 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.