Tot ce trebuie sa stiti despre ceaiul alb

ceai alb licoareCeaiul alb este in principiu foarte asemanator ceaiului verde, asa ca daca l-ati incercat pe unul dintre ele este foarte posibil sa va placa si celalalt. Diferenta dintre cele doua e data de procesul de prelucrare usor diferit. La recoltarea ceaiului alb se aleg doar frunzele fragede si bobocii inca nedeschisi ai plantei.

Frunzele de ceai alb au o culoare mai deschisa, la unele sortimente duce usor spre gri. Infuzia are o nota de alb-galbui, de aici a luat nastere si denumirea de ceai alb.

Beneficiile

Ceaiul alb ne serveste cu o paleta larga de efecte benefice asupra sanatatii. Influenteaza pozitiv sistemul de circulatie a sangelui si opreste cresterea celulelor adipoase, ajutandu-ne sa pierdem in greutate. In ceaiul alb se regaseste si metilaxantina, care are un efect similar cu cel al cofeinei. Metilaxantina are insa nu doar efecte energizante, ci aduce si o nota de relaxare. Pe langa metilaxantina ceaiul alb este bogat si in polifenoli, substanta care actioneaza impotriva radicalilor liber din corp si, astfel, poate juca un rol important in prevenirea pe termen lung a cancerului.

La o ceasca de ceai alb

Prima regula pe care trebuie sa o tineti minte este sa nu infuzati niciodata ceaiul alb in apa clocotita, caci asta va duce la arderea frunzelor si la distrugerea multor substante pretioase. In general ceaiul alb se infuzeaza la 70-80 °C. In lipsa unui termometru, temperatura apei se poate masura prin metoda aceasta. In functie de preferinte si tipul de frunza, lasati ceaiul la infuzat intre 2 si 5 minute.

In final filtrati ceaiul de frunze si bucurati-va de o ceasca de vis. Pentru filtrare pot utiliza sitele (cu o plasa foarte fina), infuzoarele metalice sau filtrele de hartie.

Bucurati-va de ceai intr-o ora linistita, astfel incat sa-i gustati savoarea din plin!

Recomandarile noastre…Ceai alb cu Zmeura si Trandafiri

  • Ceai alb „White Downy” (Dulceata Cerului) – un ceai alb excelent, provenit din China si obtinut prin prelucrare manuala a frunzelor.
  • Ceai alb „Zmeura cu Trandafiri” – ceai alb asortat cu bucatele aromate de zmeura si muguri de trandafir. Un gust care pur si simplu nu se lasa descris in cuvinte.
  • Ceai alb „Templul Zeilor” – o combinatie de ceai alb Pai Mu Tan cu diferite tipuri de ceai verde si fructe exotice proaspete: ananas, mango, papaya, capsune, coacaze rosii si multe altele. In cadrul expozitiei de ceai World Tea Expo tinuta in 2012 in Statele Unite ale Americii, ceaiul a fost premiat cu titlul de North American Tea Champion.

Poate mai multe sortimente de ceai alb vizitati magazinul nostru.

Tot ce trebuie sa stiti despre ceaiul alb 4.44/5 (88.75%) 16 votes

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.